Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 4 Forum
 Tyros 4 gerelateerde onderwerpen
 Tekst toevoegen aan Midifile
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Tyrooster
Average Member

167 berichten

Geplaatst - 22/02/2012 :  13:43:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo allemaal.
Ik heb een aantal midifiles, zelf ingespeeld, waaraan ik de tekst zou willen toevoegen zodat het synchroon met de score loopt. Ik heb gezocht op dit forum maar vind nog geen uitleg hoe dit te doen.
Wie heeft hier ervaring mee? Welke mogelijkheden zijn er?

Groeten,

Jaap
Tyros4fun

eddy vanzee
Advanced Member

1401 berichten

Geplaatst - 22/02/2012 :  16:28:57  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Jaap,
er bestaan daar een aantal progr. voor.
Naargelang de omstandigheden gebruik ik :
Cakewalk van Sonar of PSRUTI of Serenade,
soms gebruik ik deze progr.zelfs door elkaar,
al naargelang hoe ik 'n doel kan bereiken.
Hoe je dat moet doen kan je best leren uit
de handleiding van betreffende programma's.
Als de noten correct ingespeeld zijn is het vrij
eenvoudig om de text precies te laten meelopen met
de melodie, zoniet komt er aardig wat meer werk aan te pas.
Info over deze programma's vindt je wel via "Google" op internet.
VrGr
eddy
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1401 berichten

Geplaatst - 23/02/2012 :  10:22:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Jaap,
sorry, heb je gisteren wegens tijdsgebrek niet veel uitleg kunnen geven.
Kijk ook eens wat verder op dit forum, over dit onderwerp is toch al wat
geschreven.
Kijk zeker ook eens naar onderwerp : "Vraagje voor de Cakewalk/Sonar-kenners"
geplaatst door eddy vanzee op 27 12 2011 bij "Overige onderwerpen".
Ondertussen kan ik je de volgende persoonlijke ervaring meegeven,
het is zeker geen bijbel en ik twijfel er niet aan dat er waarschijnlijk
nog adequatere manieren zullen bestaan.
Daar gaan we :
Om lyrics en chords te noteren in midifiles kan je werken met :
PSRUTI :
http://www.heikoplate.de/mambo/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=67&Itemid=44
Voordeel : het is freeware, eenvoudig in gebruik, doet z'n werk en ook
chordnotering is zichtbaar in de midiscore
Nadeel : men ziet geen notenbalk, noten moeten correct ingespeeld
worden en lyrics moeten juist zijn, men kan manueel editen
maar vergt meer werk

SERENADE :
http://www.1manband.nl/serenade/index.htm
Voordeel : text invoeren door kopiŽren en plakken of manueel,
eenvoudig in gebruik mits noten correct ingespeeld
en lyrics juist zijn.
Nadeel : progr dient betaald te worden.
Geen notenbalk. Tijdrovende correcties.
Werkwijze : verdelen in lettergrepen door telkens de spatiebalk
in te drukken.

CAKEWALK (Sonar)
http://www.cakewalk.com/
Voordeel: uitgebreid programma, lyrics eenvoudig in te voeren
hetzij manueel of door kopiŽren en plakken,
desgewenst automatisch in lettergrepen verdelen (hyphanete),
notenbalk is zichtbaar > betere controle.
Nadeel : progr. dient betaald te worden (niet bepaald goedkoop),
chordnotering is NIET zichtbaar in midiscore !!

Je ziet al deze progr. hebben voor-en nadelen en doen hun werk goed op voorwaarde
dat de noten en lyrics juist zijn, zoniet wordt het een aardige klus.
De laatste tijd werk ik als volgt :
1-de midi perfect naar wens gereedmaken;
2-lyrics toevoegen met Cakewalk;
3-op het allerlaatste speel ik de chordnotering in door op te nemen
in de midirecorder van de Tyros.
Open het scherm "Channel On/Of" op het KBD;
Druk simultaan op de knop "REC" op de midirecorder en op een knop
van een vrij kanaal in het scherm "Channel On/Of" en selecteer uit het "Pop-Opmenu"
"Chord 1"
laat de midi afspelen en speel de akkoorden in op de juiste maten , precies zoals je zou
doen wanneer je met een style speelt.
Vergeet niet te "Saven" als het gelukt is.
Als allles goed is zie je nu in de score van de midi : lyrics en chords. Uiteraard het goede scorekanaal instellen.
Ik doe de chords op het laatst omdat ik ondervonden heb dat wanneer de midi na het inbrengen van de chords
nogmaals door een programma gehaald worden en opgeslagen, de chords weer verdwenen zijn,
waarom ? ik weet het niet.
Ik zou zeggen: alle wegen leiden naar Rome, maar daarom nog niet via de kortste weg.
Succes
VrGr
eddy
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1360 berichten

Geplaatst - 23/02/2012 :  17:44:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Met Producer kan het ook maar in een lage resolutie

Hier wordt de akkoorden wel meegenomen.

Groeten Wim
Ga naar bovenaan de pagina

Tyrooster
Average Member

167 berichten

Geplaatst - 24/02/2012 :  07:49:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Bedankt voor deze reacties.
Eddy voor de zeer uitgebreide tips.
Ik heb het voornemen Cubase aan te schaffen. Gaat het daar ook mee?
Ik ga verder zoeken en studeren als ik weer tijd heb,
en kom terug als ik verder vragen heb.

Groeten

Jaap
Tyros4fun
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1401 berichten

Geplaatst - 24/02/2012 :  14:32:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Halo Jaap,
graag gedaan; toch nog even dit :
indien Cubase vergelijkbaar is met Cakewalk (wat ik niet zeker weet),
en indien het je meer te doen is om de midifeatures,zijn er andere
progr. die de klus kunnen klaren voor waarschijnlijk minder geld (en zelf gratis).
Kijk maar eens naar de reacties op bovenvermelde vraag van 27 12 2011.
Ik dacht oorspronkelijk ook, laat ons maar een fatsoenlijk (duur)
progr. kopen om voor eens en altijd van het geklooi af te zijn,
niet dus.
Waarbij ik zeker geen afbraak wil doen aan de kwaliteiten van Cakewalk (of Cubase),
maar ik heb nu begrepen dat deze progr. meer ontworpen zijn om computermuziek
te maken, mocht ik het kunnen terugdraaien zou ik er niet meer
zoveel geld aan geven voor hetgeen ik er wens mee te doen en indien toch,
zou ik voor de instapversie kiezen en die eventueel (indien nodig)
naar wens upgraden.
VrGr
eddy
Ga naar bovenaan de pagina

Bodyjohns
New Member

32 berichten

Geplaatst - 30/04/2021 :  21:05:41  Toon profiel  Reageer met citaat

Hallo Jaap , ik ben in een Keyboard club in BelgiŽ , en ik heb dit zien doen ( tekst intikken ) op de Tyros 5

Van een clublid ( bestuurslid van de RKC te Loppem ) . Zijn naam is Leslie Smolders te zien op FB . Je kan het ook aan hem vragen misschien ?
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1360 berichten

Geplaatst - 01/05/2021 :  14:24:16  Toon profiel  Reageer met citaat
whoo, negen jaar later nog een reactie.
Ja dat je kan ook text intikken in de sysex.
Dat heb ik ook in het begin van de tyros serie gedaan.
Maar dat duurt veel langer dan met sonar bijvoorbeeld.
Vooral als je de text wil syncroon laten lopen aan je melodie lijn.

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000