Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Korg PA3X, PA-4X en Kronos Forum
 Pa4X gerelateerde onderwerpen
 Pa4x sound tips plus youtube demos hiervan
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 10/10/2017 :  10:55:02  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
Hier zijn 2 demos van enkele geluiden die ik voor de korg Pa4x heb gemaakt.

De Korg Pa4x heeft een zeer krachtige synthesizer aan boord waarin je met gemak je eigen sounds kunt maken.

Bij het maken van je eigen geluiden heb je tot 24 oscillators beschikbaar om je eigen geluid te creŽren. Een oscillator is een aparte sample, dus je kunt tot 24 samples tegelijk gebruiken om je sound te maken. Elke oscillator kan worden ingesteld met een specifieke vertraging, zodat je wavesequenced geluiden kunt creŽren om geluiden levender te maken. Wavesequencing houdt in dat je over een vooraf ingesteld tijdpad verschillende type samples in elkaar laat overlopen, dus bijvoorbeeld een viool waarmee je begint die langzaam aan overloopt in een string. Dat soort dingen kun je dan maximaal met 24 samples doen.

Mijn demos hieronder tonen geluiden die gebruik maken van deze technieken en ook een paar voorbeelden van mijn eigen toetsenbord sets. Dit is ook een handige feature van de korg pa4x, omdat je makkelijk sounds kunt samenvoegen, maar elke sound in een keyboard set ook nog apart kunt aanpassen, bijvoorbeeld een piano wat donkerder maken kwa geluid met een heldere electrische piano er over heen. En dat specifiek voor die keyboard set die je in de pa4x kunt opslaan, of zelfs alleen voor die specifieke song in je songbook.


Programmeer tips voor beginners:
Het programmeren van je eigen sounds in de pa4x is enorm eenvoudig, om dit mogelijk te maken voer je de volgende stappen uit:

- druk op de sound knop
- kies een geluid die lijkt op wat je wil aanpassen in de sound mode, als je bijvoorbeeld een lead sound wil aanpassen kies je een lead die lijkt op wat je wil bereiken
- druk op de menuknop

Je wilt de sound aanpassen van de lead die je nu hoort en de sound wordt gemaakt door Oscillatoren, elke oscillator bevat 1 sample (je hebt er maximaal 24)
- druk op de Basic-knop op het touch screen
- nu zie je het aantal oscillators voor deze sound
- Waarschijnlijk is de eerste het hoofdgeluid, selecteer osc 1 in dat geval
- bij links boven bij de sectie High zie je nu een getal staan, dat getal geeft aan welke sample je gebruikt. Verander dit getal naar een andere sample om zo de lead te veranderen. In de handleiding staat een volledig overzicht van de beschikbare samples, maar een handig lijstje is de volgende:

Standaard Synthesizer samples:
1273 Saw
1282 Square
1285 Triangle MG
1287 Ramp MG
1288 sine
1276 Pulse 02%

Speciale samples:
1268 Noise1
1229 MS20 Synth
1230 SEM Square
1231 Chrom Res
1232 Compulsynth
1233 Monst Classic
1234 Monst Distort
1235 Next Dance
1236 Fat Synth LG
1237 Detuned Super saw
1238 Detuned PWM
1239 Polysix Unison L

- nadat je een nieuwe sample gekozen hebt druk je op de exit knop
- druk nu op de filter knop en pas de cutoff en resonance aan naar wat je daadwerkelijk mooi vindt.
- sla vervolgens de sound op in een user locatie door te klikken op write sound rechtsbovenin je touchscreen menu.

Op deze manier kun je heel simpel je bestaande sounds uitbreiden met sounds die je zelf mooi vindt.

Ik zelf hou heel erg van new age / ambient achtige sounds en stylen. Hieronder staan 2 voorbeelden waarin ik een voorbeeld geef van mijn eigen sounds die rechtstreeks opgenomen zijn uit de pa4x (dus zo klinkt die standaard)

Ik hoop dat jullie iets aan de info hebben, mocht je meer vragen hierover hebben aarzel dan niet ze te stellen, ik zal ze graag beantwoorden.

Korg Pa4x eigen synth sounds en keyboard sets demo
https://www.youtube.com/watch?v=fh7PVSx5WrM

Korg Pa4x stijl demo met eigen keyboard set.
https://www.youtube.com/watch?v=SwkHwGgpUe0Bewerkt door QuiRobinez op 12/11/2017 16:07:19

ton Wouters
Junior Member

75 berichten

Geplaatst - 11/10/2017 :  21:10:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Qui Robinez.
Gebruik je ook andere drum samples, ik heb van dynamix audio zeer goede drum kits. Vooral de snare drums zijn echt goed, deze kun je vergelijken met de drums van Ketron Audya. Meschien heb je hier interesse in. De sounds wat je hebt veranderd klinken goed,zelf maak ik ook een heleboel sounds, ook met nieuwe samples. Zelf speel ik ook nog op een Clavia Stage 2ex ,dus orgel en piano maar ook veel synth sounds speel ik op de Clavia. Ik vindt wel de italiaan piano zeer goed op de Korg, zeker met een stringpad erbij.
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 11/10/2017 :  23:22:21  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ton Wouters

Beste Qui Robinez.
Gebruik je ook andere drum samples, ik heb van dynamix audio zeer goede drum kits. Vooral de snare drums zijn echt goed, deze kun je vergelijken met de drums van Ketron Audya. Meschien heb je hier interesse in. De sounds wat je hebt veranderd klinken goed,zelf maak ik ook een heleboel sounds, ook met nieuwe samples. Zelf speel ik ook nog op een Clavia Stage 2ex ,dus orgel en piano maar ook veel synth sounds speel ik op de Clavia. Ik vindt wel de italiaan piano zeer goed op de Korg, zeker met een stringpad erbij.


Bedankt voor de tip, de drum samples ga ik zeker beluisteren. Alhoewel ik voor mijn studio niet echt drum samples nodig heb, maar voor alleen de pa4x zou het best een goede toevoeging kunnen zijn.

De italian piano is inderdaad echt een geweldige piano die er bij v2.0 is bijgekomen. Ik vind nog wel steeds de Korg Kronos piano wat beter, maar voor een arranger is die echt goed. Ik heb zelf een volledige bank gemaakt met pianos voor de pa4x, waar ik binnenkort wel even een demo van zal opnemen.

Wat ik voornamelijk probeer op de pa4x is deze met de beschikbare factory samples een ander type sound te laten horen door de sounds opnieuw te programmeren. Het gebruik van eigen samples doe ik overigens wel voor eigen gebruik, maar niet echt in demos. Ik gebruik daar een hele handige tool voor genaamd SampleRobot, die de samples maakt inclusief automatische looping en die de keymapping al doet. Dat scheelt heel veel tijd op de pa4x en kronos. Mocht je nu zelf alles handmatig doen zou ik daar echt eens naar kijken als ik jou was. De multi-x versie is voldoende en niet echt duur.

Bewerkt door QuiRobinez op 11/10/2017 23:23:55
Ga naar bovenaan de pagina

ton Wouters
Junior Member

75 berichten

Geplaatst - 12/10/2017 :  07:56:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Zoals ik zie gebruik jij de pa4 voor studio werk,dan heb je inderdaad geen nieuwe drums nodig.Ik zie dat je ook een Kronos hebt, zelf vindt ik dit een super synth,maar ik moet keuzes maken omdat ik op het podium maar met 2 toetsenborden wil spelen. De Clavia stage vindt ik ook super wat ik gebruik,vooral omdat ik van origine orgelnist ben. Wat me opvalt in de forums vooral de Tyros of Genos, het zijn allemaal thuisgebruikers die zelf het apparaat maar matig kunnen bedienen.
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 12/10/2017 :  10:20:02  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ton Wouters

Zoals ik zie gebruik jij de pa4 voor studio werk,dan heb je inderdaad geen nieuwe drums nodig.Ik zie dat je ook een Kronos hebt, zelf vindt ik dit een super synth,maar ik moet keuzes maken omdat ik op het podium maar met 2 toetsenborden wil spelen. De Clavia stage vindt ik ook super wat ik gebruik,vooral omdat ik van origine orgelnist ben. Wat me opvalt in de forums vooral de Tyros of Genos, het zijn allemaal thuisgebruikers die zelf het apparaat maar matig kunnen bedienen.Klopt wel, toen ik nog live optrad had ik meestal ook maar 2 of 3 keyboards mee. Maar in de studio heb je andere eisen en speelt dat wat minder, ik heb de studio hier vol staan met synths en workstations en merken boeien mij wat dat betreft niet zo, dus ik heb hier clavia, roland, yamaha, korg, access en ga zo maar door staan die elk hun eigen rol vervullen. Het gaat mij echt om de specificaties en sounds die ze kunnen creeeren.

Wat betreft handigheid met synths, dat geldt voor alle merken dat veel mensen die matig kunnen bedienen, ik vind dat zelf ook wel logisch want er is een groot verschil tussen mensen die arrangers hebben puur voor het spelen en de wat meer techneuten die het leuk vinden om een arranger helemaal uit te pluizen en de limieten proberen op te zoeken. Voor de meeste mensen is het selecteren van een sound / style en handig zijn met de intro, fill, variations en endings knoppen ruim voldoende om hun songs te kunnen spelen.

Ik snap dat helemaal dat mensen voornamelijk dingen willen gebruiken die hun songs kunnen ondersteunen. Toch merk je vaak wel dat er een punt komt waarop er iets meer de diepte ingegaan wordt kwa wensen, dan is het wel handig als je wat simpele richtlijnen hebt die je daarbij helpen. Dat is wat ik probeer te doen, om bepaalde complexe dingen wat versimpeld in basis uit te leggen om zo toch wat basis taken te doen.

De sounds die ik in de demo liet horen kan een beginner niet maken, die zijn vanaf scratch gemaakt en er worden behoorlijk geavanceerde design truuken gebruikt om tot die sound te komen, maar mensen die beginnen met sounds maken kunnen een heel eind komen door wat simpele aanpassingen aan sounds zoals ik beschreven heb, als mensen het dan leuk beginnen te vinden dan komen die ingewikkeldere dingen vanzelf wel.

Ik weet overigens ook niet of die tips en tricks op dit forum wel gepast zijn, ik heb wat van de overige replies op dit forum gelezen en heb inmiddels wel het idee dat dit misschien toch niet helemaal is wat mensen hier zoeken. Dit soort posts zijn oorspronkelijk door mij gepost op internationale forums als antwoord op vragen door gebruikers en dan vertaal ik het hier
omdat ik denk dat het wel handig is voor gebruikers hier. Maar inmiddels twijfel ik daar wel een beetje aan. De tijd zal het leren


Bewerkt door QuiRobinez op 12/10/2017 10:25:05
Ga naar bovenaan de pagina

guyske
Average Member

285 berichten

Geplaatst - 13/10/2017 :  10:23:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey, zeker blijven doen, ik ben een jaartje ouder maar altijd wel aan het prutsen om dat ietsje maar uit mijn instrumenten te krijgen. Binnen mijn kennis en ervaring, zodoende is het meegenomen als je de ervaring van anderen kan meenemen.

Guy

Tyros 5 - 76, Korg Pa4X 76, MFC-10, Roland TD-4KX2 - OCTAPAD SPD-30, HS80m
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 13/10/2017 :  19:32:17  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guyske

Hey, zeker blijven doen, ik ben een jaartje ouder maar altijd wel aan het prutsen om dat ietsje maar uit mijn instrumenten te krijgen. Binnen mijn kennis en ervaring, zodoende is het meegenomen als je de ervaring van anderen kan meenemen.
...


vind ik ook, ik leer elke dag bij doordat mensen hun ervaringen delen, dat vind ik echt geweldig.

Binnenkort zal ik de video tutorials online zetten voor de pa4x die ik op dit moment aan het maken ben. Daarin zitten vele handige truuks -
zoals bijvoorbeeld:
- Uit mp3 backingtracks de vocal verwijderen met 1 druk op de knop
- het combineren van verschillende onderdelen uit verschillende stijlen om een nieuwe stijl te maken, bijvoorbeeld de drums uit style 1 en de bas uit stijl 2 en een keyboard set die je zelf samenstelt. Dat levert erg gave nieuwe stijlen op.
- Hoe de ingebouwde arpeggiator te gebruiken is. Deze kun je namelijk selecteren en vastzetten zodat alles wat je speelt met een arpeggiator patroon gespeeld wordt.
- Midi files naar styles converteren via de ingebouwde converter
- Effect gebruik
- Hoe de master Waves effecten instellen om een betere eindsound te creeeren

en nog veel meer. Een aantal videos heb ik al opgenomen, maar ze moeten nog gemonteerd en geedit worden wat ik de komende weken ga doen.

Bewerkt door QuiRobinez op 13/10/2017 19:34:16
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 14/10/2017 :  19:56:03  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
weer een nieuwe demo gemaakt kwa eigen gemaakte sounds, dit keer nieuwe Choirs and Strings geluiden.

De demo heet Angels Choir en is hier te vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=63MfQzDdnu0


Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 23/10/2017 :  00:22:01  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
Korg Pa4x: EDM - Trance Sounds demo
Hier is een demo met 3 EDM/Trance sounds die ik gemaakt heb. Deze gebruik ik in een standaard style van de Pa4x die ik aangepast heb naar hoe de style hier in europa klinkt.

Gebruikte sounds in de keyboard set in deze video:
Trance Piano QR
Spiked Arp QR
Sweep Pad QR

De stijl is gemaakt met behulp van de default stijl: Electro House (deze zit in de de dance categorie in style mode)

Het volgende heb ik aangepast:
- Keyboard set met mijn eigen sounds
- De 4 pads heb ik aangepast met trancepatterns die in de pa4x zitten
- De standaard drumkit heb ik vervangen door de trance drumkit (die ook in de pa4x zit)
- Alle effecten zijn hergeprogrammeerd om de trance sound te krijgen

De video kun je hier vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=IbHAX2cQP1M
Ga naar bovenaan de pagina

dacca
New Member

20 berichten

Geplaatst - 24/10/2017 :  21:55:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Wat klinkt deze goed man heel tof gedaan van jou
grt marccitaat:
Oorspronkelijk geplaatst door QuiRobinez

Korg Pa4x: EDM - Trance Sounds demo
Hier is een demo met 3 EDM/Trance sounds die ik gemaakt heb. Deze gebruik ik in een standaard style van de Pa4x die ik aangepast heb naar hoe de style hier in europa klinkt.

Gebruikte sounds in de keyboard set in deze video:
Trance Piano QR
Spiked Arp QR
Sweep Pad QR

De stijl is gemaakt met behulp van de default stijl: Electro House (deze zit in de de dance categorie in style mode)

Het volgende heb ik aangepast:
- Keyboard set met mijn eigen sounds
- De 4 pads heb ik aangepast met trancepatterns die in de pa4x zitten
- De standaard drumkit heb ik vervangen door de trance drumkit (die ook in de pa4x zit)
- Alle effecten zijn hergeprogrammeerd om de trance sound te krijgen

De video kun je hier vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=IbHAX2cQP1M

Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 24/10/2017 :  23:25:06  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dacca

Wat klinkt deze goed man heel tof gedaan van jou
grt marc


dank je, ik wilde ook laten horen hoe je je bestaande stijlen kan herschrijven met je eigen sounds, vandaar dat ik deze demo heb gemaakt, je kunt de originele stijl (electro house) terugvinden in de dance categorie van de pa4x. Als je die selecteert kun je het verschil horen wat een aantal 'kleine' wijzigingen in sounds voor effect hebben op zo'n stijl.

ik heb inmiddels de acoustische gitaren en electrische gitaren ook klaar, ik heb een hele gave jazz achtige versie en een song setup gemaakt met de nieuwe gitaar sounds voor de song Fragile van Sting, die zal ik binnenkort ook opnemen en online zetten.

Ik had jouw laatste track op youtube ook gehoord, Spanish Eyes, erg goed gespeeld en hele mooie sound keuze, vooral de solo upper sounds passen er erg goed bij.

Bewerkt door QuiRobinez op 24/10/2017 23:27:17
Ga naar bovenaan de pagina

bensel
Average Member

136 berichten

Geplaatst - 30/10/2017 :  07:44:14  Toon profiel  Bezoek de homepagina van bensel  Reageer met citaat
Hallo Qui,

Ik hoop dat je nog veel van dit soort berichten zal plaatsen.
Erg leeerzaam allemaal.

Groeten
Ben

Het geeft niet wat en hoe je speelt, als je maar speelt!
Bezoek ook eens mijn website.
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 30/10/2017 :  09:49:31  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bensel


Ik hoop dat je nog veel van dit soort berichten zal plaatsen.
Erg leeerzaam allemaal.

Groeten
Ben


Dag Ben,

had je nog specifieke onderwerpen die je graag wat uitgebreider behandeld wil zien?
Ga naar bovenaan de pagina

bensel
Average Member

136 berichten

Geplaatst - 30/10/2017 :  12:20:18  Toon profiel  Bezoek de homepagina van bensel  Reageer met citaat
Dag Qui,

Er valt nog zoveel te ontdekken voor mij, dus met elk onderwerp kan ik mijn voordeel doen.
Maar als ik toch een suggestie mag doen.
Wellicht kan je wat dieper ingaan op het gebruik van effecten.

Groeten
Ben

Het geeft niet wat en hoe je speelt, als je maar speelt!
Bezoek ook eens mijn website.
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

399 berichten

Geplaatst - 12/11/2017 :  16:05:29  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
Hier is een demo wat je kunt doen met keyboard sets als je deze zelf samenstelt op de Korg Pa4x.

Op de pa4x kun je tot 3 sounds tegelijk combineren voor het upper gedeelte. Als je zo'n set vaker wilt gebruiken dan kun je je favoriete drie sounds opslaan als een eigen keyboard set. Dat is wat er in deze video is gebeurd. Ik heb drie sounds die goed bij elkaar passen gebruikt, voor 1 van de uppersounds heb ik de keyboard range ingesteld dat je die alleen hoort op de hoge toetsen (van C3). Daarnaast heb ik nieuwe effecten toegevoegd aan de keyboard set.

Op deze manier kon ik een string ensemble maken die ook bij uitstek geschikt is voor solo werk (dus zonder style), dat betekent niet dat je de style niet kan gebruiken, maar zonder style wil het ook prima. Dat is precies wat ik in deze video gedaan heb, alleen de keyboard set gebruiken om een song te spelen.

Het is echt een leuke manier om op de pa4x toch je eigen sounds samen te stellen, bijvoorbeeld een acoustische piano met een electrische piano erbij (of een pad sound). Dat wordt veel gebruikt, maar als je dan eenmaal je favoriete mix hebt gemaakt dan kun je hem eenvoudig als je eigen keyboard set met een eigen naam opslaan. Zo kun je snel je library uitbreiden met je eigen favoriete combinaties.

Keyboard set Demo: Strings Of Harmony
https://www.youtube.com/watch?v=Z1x_O5HLRtU
Ga naar bovenaan de pagina

bensel
Average Member

136 berichten

Geplaatst - 12/11/2017 :  20:18:54  Toon profiel  Bezoek de homepagina van bensel  Reageer met citaat
Hoi Qui,

Prachtig gedaan.

Groeten
Ben

Het geeft niet wat en hoe je speelt, als je maar speelt!
Bezoek ook eens mijn website.
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000