Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 line out vastzetten
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:07:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Help
ik ben van een Tyros 4 naar een Tyros 5 gegaan
nu gaat het over de line out.
in de T4 bleven minn outputs netjes op main staan
zonder parameter lock of freeze knoppen ingedrukt
ik heb nu een T5 en als ik van register verander staat elke keet mijn output op sub
en doet mijn klavier het niet meer.
nu kan ik hem wel freezen via de freeze knop,
maar dat hoefde in de T4 HELEMAAL NIET
ik wil gewoon dat mn T5 ten aller tijde op Main staat gelocked
en dat zonder ingedrukte freeze knopjes die na uit en aan schakelen van het apparaat weer uit staan...
hoe doe ik dat?

tyro
Advanced Member

1304 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:22:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik zou hem inruilen voor een Genos.


Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:26:22  Toon profiel  Reageer met citaat
lijkt me niet,
dat is helemaal een drama....
Genos haat Tyros!
heb een genos 2 dg gehad en terug gebracht.
maar dat heb ik al elders op dit forum uitgelegd.
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1304 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:41:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Was ook een grapje

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2373 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  00:21:54  Toon profiel  Reageer met citaat
John,
Als dit gebeurt moet het liggen aan één van de vinkjes (Lineout) in het lijstje wat verschijnt zodra je het knopje 'Memory' gedrukt hebt.

Indien het vinkje er staat dan worden de output instellingen. opgeslagen in de bewuste registratie.
Als het vinkje er niet staat dus NIET.
Qua gedrag hierin is er geen verschil tussen de T4 en T5.

Verder kunnen soms problemen ontstaan wanneer er andere midi-apparaten zijn aangesloten en onbedoeld commando's worden teruggezonden naar de Tyros.

Heb je al een nieuwe registratie aangemaakt waarbij je absoluut zeker stelt dat het vinkje LineOut weg is? Hoe reageert hij dan?
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  01:47:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik denk ook dat ze vastgelegd zijn in de registraties
Maar,
Bij mn Tyros 4 schakelde pas om als ik stekkers in de extra uitgangen deed.
Dit gezien ik in het verleden met een percussionist werkte
en ik met losse stekkers de percussie kon uitschakelen want de extra uitgangen had ik nooit aangesloten
Nu is het zo dat een vriend van mij een truukje had toegepast waardoor
ze standaard op main bleven,
en dit zonder freeze te gebruiken of parameter lock
Ik kan bij parameter lock op de T5 ook geen line out vinden die te locken is
en ik meen bij de T4 wel
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

689 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  11:21:06  Toon profiel  Reageer met citaat
John

Druk op de knop MEMORY naast de FREEZE knop,
je komt dan in in het "Registration Memory Contents
Onderaan in Group Select staat als laatste de Line Out
Deze moet uit staan.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  12:30:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik ga t proberen
Laat t je weten of het lukt
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  15:55:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Hoi
heb het uitgeprobeerd maar
memory is een knop op output asign vastte leggen in een registratie
dus als deze niet aan staat legt die deze niet vast,
maargezien ik 6000 songs heb ben ik even bezig om alles manuaal te saven
terwijl dat in de T4 helemaal niet hoeft
de ouput asign wil ik vastzetten op main
nu schakeld hij na wisselen over op solo’s naar sub 1 en sub 2
dit is een instelling om je solo’s extern uit te sturen
niet relevant voor mij
het rare is dat mn Tyros 4 dit niet doet
ik heb ook nooit sub uitgangen geprogrammeerd
dus ik vind het raar dat hij dit doet
ik hoef bij de t4 zelfs niet de freeze knop in te drukken
en deze blijft gewoon op main staan
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1103 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  16:40:06  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Heb je de Tyros 5 wel eerst een total reset gegeven voor dat je , je eigen bestanden er in ging zetten .
Lijkt er op dat je de instellingen van de eerste eigenaar overal in "meeneemt" met alle "problemen" ( instellingen) van dien .

Arno

Genos /MFC10 /Nord5D/Tannoy D8 Monitors
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  16:56:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Ja gedaan
er is zelfs een nieuwe ssd in gegaan.
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  18:18:57  Toon profiel  Reageer met citaat
is het niet een vaste registratie instelling?
1 die dus niks te maken heeft met wat je saved maar standaard gelocked is op sub 1 en sub 2
ik heb dat zelf op mn t4 nooit zo ingesteld
altijd alles op main out.
dus of het nu wel of niet meegesaved is in een registratie mag niet uitmaken
nu weet ik dat er op de output chassis op print een switch zit
dus de output ( jack) die op de print zijn gesoldeerd
vraag me af of daar het probleem niet zit.
als je bij de vroegere t4 een stekker in de sub out van het keyboard deed schakelde hij automatisch om naar extern out en wanneer je de stekker eruit trok ging hij terug naar alles main.
als die aansluitngen vervangen zijn door connectors zonder switch denkt de tyros dat de subs zijn aangesloten omdat ze niet gemute zijn.
en dat zou verklaren waarom hoj noet naar behoren werkt
maar het apparaat zag er te nieuw uit en is nog geen jaar oud om er vanuit te gaan dat er in gerommeld is.
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  18:36:18  Toon profiel  Reageer met citaat
weer een testje gedaan
als ik de outputs save binnen een register op alles main
gaat het goed en blijft dat register op main staan.
maar
ik heb output assign van het klavier nooit op sub gesaved
en binnen parameterlock zit ook geen line out??
misschien toch connector probleem?
of zit de parameter lock voor output assign verborgen elders?
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 06/01/2018 :  03:04:34  Toon profiel  Reageer met citaat
weer een testje gedaan
als ik de outputs save binnen een register op alles main
gaat het goed en blijft dat register op main staan.
maar
ik heb output assign van het klavier nooit op sub gesaved
en binnen parameterlock zit ook geen line out??
misschien toch connector probleem?
of zit de parameter lock voor output assign verborgen elders?
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1304 berichten

Geplaatst - 06/01/2018 :  08:40:00  Toon profiel  Reageer met citaat
Misschien toch ergens in een OTS op geslagen.

Ik gebruik altijd een start registratie met al mijn instellingen voor ik begin met spelen.

Veranderd er toch iets dan zit het ergens in een Registratie, Voice, OTS, Style of Song (SysEx)
En zoek het probleem op.

Ook vaak in songs worden onbedoelt voice instellingen gemaakt.
Bijv dat men de OTS aan laat staan veranderen dan ook sounds en dus ook instellingen mee of dat men een keyboard voice instelling ergens anders dan het begin heeft gemaakt.
Ik heb deze dus ook nooit aangevinkt maar maak deze met een registratie.

In een registratie sla ik nooit meer op dan nodig.
Ander moet ik alle registratie langs wanneer ik van werkwijze verander.
Ik hoef dus ook nooit de freeze functie te gebruiken.


Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

superpianoshow
Starting Member

12 berichten

Geplaatst - 06/01/2018 :  13:57:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi
Wat je zegt klopt
Alleen als ik een start tegisyratie gebruikt
Schakeld hij daarna toch om naar verkeerde instellingen
Ik denk dat ik er achter ben
Gezien de main outputs vaak gebruikt wordt slijten deze
Toen ik het apaaraat kocht had ik een storing om 1 output
En heb de sub outs en de main gewisseld
In de sub outs zit een schakelaartje
Zodra je er een stekker in doet schakeld de instellingen naar sub
In denk dat dat schakelaartje niet un de main outs zit
En daar t probleem zit
Ze zouden dus niet verwisselbaar zijn
Heb nieuwe aansluitingen besteld bij music service
En die bevestigen dat er een verschil zit in de output
en sub connectors
Geintje kost dan wel voor 4 jack connectortjes 37 euro
Maar hoop dat t dan is opgelost
Ik laat t hier weten, krijg ze over 5 wk
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000