Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Genos Forum
 Genos gerelateerde onderwerpen
 Werken met playlist kan problemen opleveren.
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Luc
New Member

34 berichten

Geplaatst - 12/03/2018 :  10:35:00  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Luc  Klik om Lucs MSN Messengeradres te zien  Reageer met citaat
Bij een optreden eergisteren stelde ik soms het volgende vast:
Een song wordt geladen met een externe style (bv een song style). Ik druk op ‘load’, de song van de playlist wordt groen, daarna druk ik op Registration 1, maar de voorgeprogrammeerde intro valt soms uit. Nogmaals drukken op Registration 1 en de intro wordt wel aageduid. Hebben jullie dat ook al voorgehad? Is hinderlijk wanneer je in een band speelt, waar de andere bandleden op ingespeeld zijn. Heb alles dus extra in de gaten moeten houden.
Bij geprogrammeerde preset styles verloopt alles correct.
Als je rechtstreeks vertrekt vanuit de registratie bank, geeft dit nooit problemen weer.

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 12/03/2018 :  11:38:30  Toon profiel  Reageer met citaat
ook al voorgehad dat ik soms 2x moet drukken om
juiste gegevens te laden in RegBank (ik gebruik geen playlist)
dit fenomeen gebeurde ook al in Tyros.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

richard001
Average Member

331 berichten

Geplaatst - 12/03/2018 :  16:29:45  Toon profiel  Reageer met citaat
@Luc,

Je kunt in de Playlist met Edit aangeven dat er bij het laden automatisch een registratiegeheugen naar keuze wordt geladen.
Misschien is die methode betrouwbaarder dan het zelf handmatig te doen.
Het is het proberen waard.

Gr. Richard
Ga naar bovenaan de pagina

Luc
New Member

34 berichten

Geplaatst - 12/03/2018 :  19:06:39  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Luc  Klik om Lucs MSN Messengeradres te zien  Reageer met citaat
Dag Eddy,
Bij de Tyrossenreeks heb ik dit nooit voorgehad.
Ik doe nu wel het volgende bij de registraties uit de playlist waarvan de intro knop aan en dan weer uitgaat: in de playlist naar edit gaan en daar reg bank memory aanduiden zodat hij onmiddellijk oplicht bij het laden. Dan weer eens drukken op reg bank 1. Zo wordt het probleem wel opgelost. Maar blijft desaltemin hinderlijk bij live optredens en vooral met mijn bands. Voortdurend alle instellingen in de gaten houden. Ik meld dit zeker aan Yamaha.
Gr, Luc

Bewerkt door Luc op 13/03/2018 09:21:46
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 13/03/2018 :  10:08:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Luc,
men kan ook "playlisten" maken zonder de functie "Playlist".
Is misschien betrouwbaarder ?
Gewoon de gewenste registratiebanken in een map onderbrengen
en alfabetisch laten staan ofwel de volgorde bepalen door
een cijfer (01,02,03,...) te voegen voor de titel.
Men kan meerdere mappen maken met andere of dezefde registratiebanken
in verchillende volgorde.
Kan men eventueel afzonderlijke mappen maken voor optredens voor bvb.:
jeugd, senioren, carnaval,....
De registratiebanken kunnen naar wens op meerdere locaties opgeslagen worden
zolang de benodigde gegevens (midi, audio, style,...) maar ongewijzigd
op dezelfde oospronkelijke locatie blijven staan.
Er is wel een nadeel: indien er iets gewijzigd wordt aan een registratiebank
moet deze, indien ze op meerdere locaties staat, op al deze locaties aangepast worden.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Luc
New Member

34 berichten

Geplaatst - 13/03/2018 :  13:02:25  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Luc  Klik om Lucs MSN Messengeradres te zien  Reageer met citaat
Inderdaad, Eddy. Op de door jou voorgestelde manier lukt dat natuurlijk ook. Dat pas ik trouwens al jaren toe. Alleen vergt het een beetje werk om telkens te kopieren en te hernoemen met de cijfers 01, 02 enz.
Indien de mogelijkheid aangeboden wordt om playlisten aan te maken, vind ik het wel jammer dat het toch soms onbetrouwbaar blijkt te zijn. Ik heb er dus wel kunnen aanpassen op de vermelde werkwijze, maar het blijft een tekort.
Ga naar bovenaan de pagina

richard001
Average Member

331 berichten

Geplaatst - 13/03/2018 :  17:33:06  Toon profiel  Reageer met citaat
@Eddy,

Om het nadeel dat jij beschrijft te vermijden is nou juist de playlist uitgevonden.
Je kunt vanuit verschillende playlists dezelfde registratie aanroepen.
Als je een registratie wijzigt blijft alles gewoon werken, omdat de verschillende playlists nog steeds dezelfde gewijzigde registratie laden.
Het dupliceren van registraties is daarom niet de verstandigste oplossing.

Gr. Richard

Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 13/03/2018 :  18:43:55  Toon profiel  Reageer met citaat
@Richard,
Wanneer de functie "playlist" betrouwbaar werkt is dit uiteraard
de ideale oplossing.
Het was eigenlijk de bedoeling om een alternatief aan te reiken
voor de blijkbaar onbetrouwbare "playlist".
VrGr.
eddy vanzee

Bewerkt door eddy vanzee op 13/03/2018 18:44:23
Ga naar bovenaan de pagina

Luc
New Member

34 berichten

Geplaatst - 18/03/2018 :  10:11:01  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Luc  Klik om Lucs MSN Messengeradres te zien  Reageer met citaat
Ik heb mij dus in verbinding gesteld met Yamaha en kreeg al een eerste reactie waarin gevraagd werd om wat meer gedetailleerde uitleg van het probleem.
Ook heb ik een andere ontbrekende functie uitgelegd, namelijk i.v.m. de register sequence. Bij de Tyros-reeksen kon je met de tab bv. terugkeren naar een bepaald register, nu kan dat nog enkel met het pedaal.

Ook is het nog steeds niet mogelijk de register sequence (on of off) op te slaan in een register. Vaak wijs ik aan de 3 pedalen een verschillende functie toe. Wanneer ik dan pedaal 1 weer wil gebruiken als pedal sequence + mag je wel niet vergeten de reg sequence op ‘on’ te zetten.

Ik wacht nu nog op een tweede reactie.

Bewerkt door Luc op 18/03/2018 10:37:38
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 18/03/2018 :  11:46:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Luc,
dezelfde opmerkingen had ik ook al gemeld aan Yamaha
voor de update 1.20.
Ben eens benieuwd of daar nog iets gaat aan veranderen ?
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000