Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 VH instellingen in song vastleggen
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 16/03/2018 :  13:15:30  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi allemaal,
Wat ik al op veel manieren heb geprobeerd wil maar steeds niet lukken.
Ik wil graag tijdens het afspelen van een song van VH instelling veranderen, zonder
een knop in te moeten drukken (registratie) of slider (de meest linkse)
bv wisselend zonder harmonie en met harmonie.
Is dit echt niet in een song vast te leggen?


Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 16/03/2018 :  14:40:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Heiko,
in de "Datalist" voor Ty5 zie ik op blz 98
dat er een sysex bestaat betreffende 'Vocal Harmony / Vocoder Part"
men kan instellen : "Off" + "Upper" + "Lower".
Probeer deze eens in een midifile in te voegen "event.met MixMaster",
misschien lukt het zo ?
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 16/03/2018 :  21:14:20  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Eddy, dank voor je hulp/reactie.
Ik heb de datalist bekeken maar ik ben een volkomen leek wat deze
materie betreft.
Ik zie in de grijze lijn een F0 43 73, enz code die ik ook in midifiles zie.
Maar wat moet ik met die 0ddddddd dd 00H of 01H of 02H?
Wat moet ik nu invullen in de song?

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 17/03/2018 :  09:33:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Heiko,
Vocal Harmony "uit" zetten :
F0 43 73 01 11 0n 50 10 00 F7

Vocal Harmony via "Upper" :
F0 43 73 01 11 0n 50 10 01 F7

Vocal Harmony via "Lower":
F0 43 73 01 11 0n 50 10 02 F7

Indien het werkt kan je deze sysex'en in MixMaster
in de map "User sysex" invoegen, hoef je nadien
enkel nog maar daar te gaan halen, bespaart je het schrijfwerk.
MixMaster > midi inladen > [List] > [Insert MidiCmd] > [Sysex] (om manueel in te voegen)
> [User Sysex] (om in sysexlijst in te voegen om te hergebruiken)
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 17/03/2018 :  10:53:07  Toon profiel  Reageer met citaat
@ Heiko,
mocht het niet werken zoals in m'n vorig bericht,
heb ik ontdekt dat het wel werkt via MFC10-events.
Ik heb geen MFC10-pedaal maar werk met een "Midi Event Processor",
deze zendt de MFC10 midi (sysex)-opdrachten via midi "IN" en "OUT" naar het Kbd.
Ik hoef dus nergens op te drukken, alles wordt getriggerd zoals geprogrammeerd
in de midifile.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 17/03/2018 :  12:51:02  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hey Eddy,

Mixmaster kent geen 0n.....

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 17/03/2018 :  13:57:32  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Eddy,
Ik ben er uit!!!!!
Zoals mij al vaker is overkomen is de oplossing veel eenvoudiger dan ik dacht.
Omdat het met Mixmaster niet lukte ging uit uit pure fustratie maar weer ff achter mijn T5
zitten. Ik herinnerde me dat ik soms voor snelle instrument wisselingen dit wel eens vastgelegd heb in een midifile. Volgende geprobeerd:
Bestaande song geladen, vrije channel op record gezet, sequencer gestart en op de juiste momenten VH in- en uitgeschakeld....O.M.T het werkt !!!!
Achter de PC deze commando's invoeren is wel wat relaxter, maar ach, ik ben al blij
dat het zo ook werkt.
Mocht je nog tips hebben wat betreft Mixmaster, hou ik me wel aanbevolen.
Hartelijk dank!
grtzz. Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 17/03/2018 :  14:15:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,
fijn dat het je gelukt is, is een goed idee wat je toegepast hebt.
Zoals de Jezuïten plegen te zeggen :"Plus est en vous".
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 18/03/2018 :  16:38:09  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Helaas, dit vertelden de Jezuiten niet:
" Il avait un serpent dans l' herbe"

Op een of andere manier is het oorlog tussen de registratie en de song
waarin ik die on/off VH heb opgenomen.
Wanneer ik de registratieknop indruk waarbij de song automatisch start
dan blijft de VH de hele tijd ingeschakeld. ga ik naar het hoofdscherm en
selecteer de song en start de player hetzelfde resultaat.
Pas wanneer ik de song selecteer met de (E) knop naast het scherm dan zie
je tijdens het afspelen det de VH keurig in - en uitgeschakeld wordt.
Save ik dan mijn registratie lijkt alles ok. Neem ik een andere registratie en ga weer
terug naar de reg. waar ik mee bezig was dan wordt de VH tijdens het afspelen weer niet in- of uitgeschakeld.
Nog een gouden tip......?


Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 18/03/2018 :  19:07:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Heiko,
jammer van dat "addertje"onder het gras.
Ik heb nu de Genos, kan dus niet meer proberen op de Tyros.
In Genos wordt VH on/off en VH type effect in de REG opgeslagen.
Waarschijnlijk ook zo in Tyros.
Ik heb de indruk dat de REG de bovenhand neemt op de midi.
Ik heb het je al verteld, ik werk met "midi event processor",
ik kan dus alle in REG opslaanbare items in de REG vastleggen, en dan via
Reg.Sequence en sysexopdrachten in de midi de REG's naar believe
laten schakelen zonder ergens aan te komen.
Ik heb dus je "probleem" via mijn handelswijze nagebootst
en dit werkt perfekt.
Ga toch nog eens proberen zoals jij het doet, mocht ik een oplossing
vinden laat ik het zeker weten.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 19/03/2018 :  10:25:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Heiko,
nieuwe dag, nieuw begin.
Ik ben er op de Genos in geslaagd om via jouw
systeem VH on/off in midi op te nemen.
In REG opgeslagen.
Alles gaat goed tot na het opslaan van de REGbank.
Na herladen van de bank > zelfde probleem als bij jou op T5.
Moet ook weer eens op de midifile drukken om goed te gaan.
Begrijp het niet.
Het enige wat ik tot nu toe gevonden heb om het een beetje
werkzaam te houden is:
-VH op kbd "uit"zetten
-vertrekken van een lege REGbank;
-betreffende midi vastleggen in eerste REGknop
met in opslagdialoog "Song" "aan"-gevinkt
maar "VH/MIC" "uit"-gevinkt;
-de volgende registr. (2,3,4,5,...) vastgelegd
met in opslagdialoog "Song" en 'VH/MIC" beide "uit"-gevinkt.
Gevolg:
na het drukken op de eerste REGknop. moet men nog wel nog eens
op de song drukken maar voor de volgende REGknoppen werkt het dan
normaal.
Probleem is dus niet opgelost maar toch lichtjes verbeterd.
't is net alsof de midifile maar half geladen wordt.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 19/03/2018 :  11:23:03  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Heiko,
nog wat verder geprobeerd.
Ik heb de indruk dat er wat licht schijnt aan het eind
van de tunnel.
1-de juiste sysex voor Vocal Harmony ON/OFF(ontdekt in MixMaster) :
-Vocal Harmony On: F0 43 10 4C 04 00 0C 40 F7
-Vocal Harmony Off: F0 43 10 4C 04 00 0C 7F F7

2-betreffende sysex via MixMaster ingevoegd (zal waarschijnlijk ook wel lukken via opname in Tyros)
-midi in "USER" geplaatst (ipv op stick) !!!
-vanaf "USER" opgeslagen in REG met VH/MIC "UIT" gevinkt en VH/MIC "UIT"-geschakeld op kbd;
-onder verschillende knoppen opgeslagen;
-REGbank opgeslagen;
-verscheidene andere banken geladen;
-betreffende REGbank opnieuw geladen;
Alles werkt van de eerste keer naar behoren ! (op Genos!)
Probeer maar eens door midi op te slaan op "User".
Conclusie:
er is een veschil tussen opslag/laden op /van "USER" en "Stick/HDD".
VrGr
eddy vanzee



Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 19/03/2018 :  15:25:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,
ik moet m'n vorig bericht bijstellen:
heb kbd deze middag uit gezet.
Nu terug aan gezet en opnieuw geprobeerd.
Eerst weer mislukking maar na andere REG
en opnieuw betreffende REG geladen te hebben
werkte alles weer goed, zowel vanaf de stick als vanaf User.
Is m'n vorige conclusie misschien toch voorbarig geweest?
stick en user werken nu hetzelfde.
Nog eens kbd uit- en aan gezet, andere REG en opnieuw
betreffende REG geladen > alles werkt nu naar wens
zowel van stick als van User.
Begrijpe wie kan.
Eerst niet, dan wel, dan weer niet en nu weer wel.
Onze kbd's blijken nogal wispelturig te zijn ?
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1399 berichten

Geplaatst - 19/03/2018 :  18:14:20  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Eddy,
Dank dat je er zoveel tijd ingestoken hebt.
Dat waardeer ik ontzettend. Dat wispelturige van de TYROS heb ik ook al eens gedacht,
maar ja, denk je dan het zal wel aan mij liggen...
Toch jammer dat zo'n simpele programmering zoveel problemen geeft. Gewoon VH in een
sequence uit of aanzetten, hoe moeilijk kan het zijn??? Als er geen stabiele oplossing is
blijf ik maar knoppen drukken tijdens het spelen, dat houdt me in ieder geval wakker
Waar ik eventueel ook wel interesse in heb is dat apparaatje wat jij gebruikt
de midi event processor. Is die lastig in gebruik? Of zou ik er ook mee overweg kunnen?
Ik kon geen documentatie hierover vinden.
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

866 berichten

Geplaatst - 20/03/2018 :  09:34:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Heiko,
stuur mij een mailtje, dan stuur ik je er één terug
met in bijlage documentatie over processor
en wat uitleg over de werkwijze.
VrGr
eddy vanzee

Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000