Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 3 Forum
 Tyros 3 gerelateerde onderwerpen
 probleem met score functie
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

jesse120502
Starting Member

3 berichten

Geplaatst - 08/09/2018 :  16:00:39  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo allemaal!

Ik wil graag mijn bladmuziek afspelen op mijn scherm van mijn tyros alleen als ik een midi file inlaad dan laadt de score functie de rechter en linkerhand samengevoegd op een lijn zien... Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Groet Jesse!

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 09/09/2018 :  10:14:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Waarschijnlijk zijn de kanalen van rechter-en linkerhand door
kopiëren of mixen op één kanaal samengevoegd.
Ik doe dit soms opzettelijk om bijvb. "solo's" gemakshalve
op hetzelfde kanaal als de melodie te zetten, dit werkt goed
op voorwaarde dat de partijen elkaar niet overlappen.
Suggesties:
-kijk eens of de kanalen toch niet nog ergens apart staan,
het zou kunnen dat de twee kanalen naar één kanaal gekopieerd zijn
maar dat zij toch ook nog apart bestaan;
-laad de midifile in een midibewerkingsprogr. op de PC
en verplaats de gewenste partij naar een ander, leeg kanaal.
In Tyros : kies de gewenste kanalen en instellingen in "Score" en
sla op in de midifile via "SongCreator" > set Up > Execute > Save,
"KeyboardVoice" NIET aanvinken.


VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

jesse120502
Starting Member

3 berichten

Geplaatst - 09/09/2018 :  16:16:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Edit moderator: Quote tekst verwijderd... staat er immers pal boven

Bedankt voor u reactie! Als ik de midi file in een ander midi programma afspeel dan zijn de linker hand en rechterhand wel apart. Dus dan denk ik dat de fout niet in de midifile maar op mijn tyros zit... kunt u mij misschien vertellen hoe ik dit op mijn keyboard oplos?

Groet jesse

Bewerkt door T-Rossie op 12/09/2018 17:01:54
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 10/09/2018 :  10:27:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Alles is natuurlijk mogelijk, doch ik kan mij moeilijk voorstellen
dat de Tyros zomaar uit zijn eigen kanalen zou mixen.
Ik heb geen Tyros meer, heb momenteel Genos, ik kan het dus niet meer
op Tyros controleren, ik denk wel dat het principe hetzelfde is.
Er zij twee mogelijkheden:
-de Tyros automatisch de kanalen van linker- en rechterhand laten kiezen;
-of deze manueel instellen in de score-instellingen en dit dan opslaan
in de midifile via SongCreator.
Bij manueel kiezen, is het misschien beter om de automatische stand uit te zetten
om eventuele conflicten te vermijden.
Gebeurt dit ook met andere midifiles ?
Zo ja, kan het aan een instelling in de Tyros liggen,
zo niet, is het waarschijnlijk toch in de midifile te zoeken.
In een progr. op de PC zou je moeten elk kanaal apart kunnen zien
in notenschrift om uitsluitsel te hebben.



VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

jesse120502
Starting Member

3 berichten

Geplaatst - 12/09/2018 :  16:14:18  Toon profiel  Reageer met citaat


Op mijn pc is de midi file gewoon op aparte kanaalen en als ik in de score function de kanalen aanpas dan zie ik of helemaal geen noten meer of ik zie de rechterhand alleen de D noot... Kunt u mij misschien op whatsapp toevoegen zodat ik makkelijk foto's zou kunnen sturen? Mijn telefoon nummer is +31 0620102394

bedankt voor de hulp alvast!

Bewerkt door T-Rossie op 12/09/2018 16:42:39
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 12/09/2018 :  17:52:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Sorry ik gebruik geen sociale media.
Je mag mij ook foto's toesturen via bijlage in mail,
vanzee.e "at" skynet-punt-be

VrGr
eddy vanzee

Bewerkt door eddy vanzee op 13/09/2018 09:27:26
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 13/09/2018 :  09:40:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Indien je denkt dat de scorekanaal toewijzing niet werkt in Tyros
kan je eens proberen met PSRUTI op de PC.

PSRUTI > EXTRAS > SCORE > SCORE CHANNEL : selecteer channel links en rechts

https://psrtutorial.com/util/plate.html
(gratis progr.)

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000