Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 4 Forum
 Tyros 4 gerelateerde onderwerpen
 Tyros 4 - programmatie
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

jsknpn
Starting Member

9 berichten

Geplaatst - 03/06/2019 :  00:22:38  Toon profiel  Reageer met citaat
1.- Het programmeren van de right 1, 2 en 3 lukt perfect maar als ik en bepaalde klank wil programmeren onder de Left, dan wordt die klank overgenomen door de volledig bank (8 knoppen) alsook door alle volgende banken. War zit die fout of instelling ?

2.- Bij het afspelen van midi-bestanden gebeurt het regelmatig als men een programmaknop gebruikt van een bank; dan verandert het tempo van de midi-file. Hoe kan men het tempo van de midi-bestanden loskoppelen van de banken ??
Weet hier iemand een oplossing waarvoor hartelijk dank.

eddy vanzee
Advanced Member

1137 berichten

Geplaatst - 03/06/2019 :  11:16:27  Toon profiel  Reageer met citaat
1-na op "Memory" gedrukt te hebben om iets op te slaan onder een "REG"-knop
verschijnt er een "opslagdialoog".
Is in deze dialoog "Voice" "AAN"-gevinkt ?
Om alle voice-instellingen op te slaan onder de "REG"-koppen moet "Voice" "AAN-gevinkt zijn.

2-in dezelfde opslagdialoog kan me er voor kiezen om "Tempo" al dan niet "aan" te vinken.
Probeer eens wat je het beste uitkomt door "Tempo" al of niet aan te vinken bij de opslag.

Maak je gebruik van de "Freeze"-knop ?
Deze kan soms ook voor verrassingen zorgen.
Zie instellingen via "Direct Access" > "Freeze".


VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

jsknpn
Starting Member

9 berichten

Geplaatst - 16/06/2019 :  21:02:57  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Eddy
Punt 2 ivm de tempoveranderingen bij het afspelen van midi-bestanden is opgelost waarvoor dank.
Punt 1 is helaas niet opgelost; zelfs na een volledige reset heb ik nog steeds hetzelfde probleem. Bij het programmeren van een voice op de left verandert niet alleen die bepaalde knop maar de volledige bank. De right 1, 2 en 3 werken perfect.
Ik heb nooit gewerkt met de freeze-knop (wel eens bekeken) maar hierover staat er weinig uitleg in de handleiding.
Kunt u mij zeggen hoe die instellingen moeten staan waarvoor oprechte dank.
Vriendelijke groetjes
Jos Knapen
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1137 berichten

Geplaatst - 18/06/2019 :  11:34:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Jos,

ik kijk nu op m'n Genos, heb geen T4.
Het principe en functies zijn echter gelijkaardig.

Druk op "Direct Access" en daarna op "Freeze",
kom je uit in de Freeze-instellingen.
Je kan er waarschijnlijk voor kiezen om de functie "OFF" of "ON" te zetten
(is hetzelfde als het gebruik van de "Freeze"-knop)
Bij mij staat deze altijd op 'OFF", ik gebruik "Freeze" voorlopig niet.

In de instellingen kan men aanvinken welke items moeten "bevroren" worden (Freeze).
De items die aangevinkt zijn en in de huidige registratie geladen zijn, zullen , wanneer Freeze op "ON" staat,
telkens in elke registratie terugkomen.

Dus indien je niet wenst dat bepaalde items steeds geladen worden, kan je best de "Freeze-knop" "uit"-laten
en in de Freeze-instellingen niets aan-vinken.

Ik weet niet of het gaat helpen maar je kan eens proberen:
ga naar "Style Setting" > "Stop ACMP" = "OFF"
(je kan kiezen voor "OFF", "Style" en "Fixed" kies voor "OFF")
Bij deze kan je "Left" afzetten wanneer "ACMP" niet "aan"-staat.

Het hangt ook af van je werkwijze, wanneer je left progr. op
REG-knop 1 en je wijzigt deze niet bij het programmeren op de
volgende knoppen zal deze uiteraard hetzelfde blijven.

Ook belangrijk :
niet vergeten de bank na het programmeren van de REG-knoppen
in haar geheel op te slaan.
Registraties maken gebeurt altijd in twee bewerkingen:
-opslaan onder de registr.-knoppen;
-als alles naar wens : de gehele bank opslaan.





VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

jsknpn
Starting Member

9 berichten

Geplaatst - 26/06/2019 :  00:36:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Eddy
Hartelijk dank voor je uitleg. Ik heb de verschillende punten geprobeerd, maar helaas is mijn probleem niet opgelost.
Het punt waarover je uitleg geeft over de "Style Setting" kan ik helaas niet toepassen omdat deze knop niet op de T4 staat.
Het eigenaardige is dat dit altijd gewerkt heeft en plots (waarschijnlijk door wijziging van één of andere knop) niet meer functioneert zoals het zou moeten.
Kent U misschien nog een andere mogelijkheid?
Dank en vriendelijke groetjes.
Jos
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

455 berichten

Geplaatst - 26/06/2019 :  10:17:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Opgelet:
Right 1, Right 2 en Right 3 voices worden opgeslagen onder de setting VOICE, terwijl de Left voice wordt opgeslagen onder de setting STYLE in het dialoog venster.
Zie DataList Tyros 4 bladzijde 72.

Mvg
Etienne
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1137 berichten

Geplaatst - 26/06/2019 :  16:22:43  Toon profiel  Reageer met citaat
Jos,
Hetgeen Etienne schrijft zou wel eens de oplossing kunnen zijn.
Heb je "Style" "aan"-gevinkt in de Reg.Mem.-opslagdialoog ?
Zo "niet", probeer eens.

"Style Setting" kan je bereiken via:
knop Function > Style Setting/SplitPoint/Chord Fingering > tabblad: Style Setting;
Bij "Stop ACMP" > keuze uit 3 instellingen : OFF / Style / Fixed.
Ik gebruik altijd : OFF.
In de stand "OFF" is er geen geluid op de linkerhand wanneer je speelt terwijl de Style
niet mee speelt doch ACMP "aan" staat.
Dit wordt gebruikt om bvb. met een multipad te spelen zonder de style te horen (bvb.intro).
Ik denk niet dat dit je probleem gaat oplossen, maar 't is altijd het proberen waard.

Indien het niet lukt kan je altijd eens in detail beschrijven hoe je de registraties maakt.
Ik denk toch dat het daarin te zoeken is.



VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1137 berichten

Geplaatst - 26/06/2019 :  18:33:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Jos,
indien het vorige geen soelaas brengt:
doet het probleem zich misschien voor met
een geladen bepaalde midifile ?
Indien "Ja", staat er waarschijnlijk een sysexopdracht "Keyboard Voice" in.
Deze opdracht neemt de controle over van de voices van R1,R2,R3 en Left.
Probeer eens of het zich ook voordoet met een andere midifile
die geladen is in een "probleemloze" registratie.

"Left" wordt opgeslagen in "Song" (midi) , OTS en Regist.
Gebruik je de "OTS" ?
Probeer eens "zonder".


VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

jsknpn
Starting Member

9 berichten

Geplaatst - 01/07/2019 :  00:02:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Eddy en Etienne.
Hartelijk dank voor je deskundige uitleg. Probleem opgelost en alles werkt zoals het hoort.
Left voice wordt opgeslagen onder de setting STYLE in het dialoog venster, ik heb dit aangepast en alles werkt prima !
Nogmaals dank en beleefde groetjes
Jos
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000