Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 midifile transponeren: Vocal Harmony klinkt vals
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

eddycafmeyer
Average Member

181 berichten

Geplaatst - 27/10/2020 :  16:21:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik maak sporadisch eigen midifiles om dan daarmee te zingen en gitaar te spelen.
Graag gebruik ik voor de zang daarbij de VocalHarmony om een 2de stem bij te voegen.
Dat lukt heel goed.
Maar als ik de midifile wil transponeren naar een andere toonhoogte ( in de SongCreator alle channels transponeren behalve de drumchannels, en dan saven) dan klinkt het gezongen VocalHarmony-deel vals.
Wie weet raad?

eddy vanzee
Advanced Member

1314 berichten

Geplaatst - 28/10/2020 :  11:22:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Eddy,
heb je al eens geprobeerd te transponeren middels
de knoppen transpose ipv. via Song Creator?
Ik zou eens experimenteren met de verschillende
types "transpose" ( Master, KBD, Song).
Ik heb geen ervaring met vocalist maar ik denk toch
dat "Master" zou moeten gaan.

Wat ook mogelijk is :
de akkorden-notatie wordt niet mee getransponeerd,
indien de vocalist gebruik maakt van de akkoorden (Chords)
voor de harmony en je de niet getransponeerde akkoorden
gebruikt komt het niet meer overeen.

De akkoorden-notatie kan je transponeren in bvb. MixMaster.

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

181 berichten

Geplaatst - 28/10/2020 :  15:21:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank voor support, ik bekijk dit eerstdaags, zou kunnen lukken,
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

181 berichten

Geplaatst - 01/11/2020 :  18:30:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Eddy,
Inderdaad, het lukt via Transpose Song.
Kan wel niet gesaved worden in de betreffende song (denk ik toch)
Dank voor de hulp
Eddy C
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1314 berichten

Geplaatst - 02/11/2020 :  11:32:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Eddy,
dankjewel voor de feedback,
fijn dat het lukt.

Jaren geleden heb ik wat gestoeid met zang/vocalaizer
van Tyros.
Ik meen mij te herinneren dat er verscheidene instellingen
mogelijk zijn waarop harmony reageert.
"Vocoder, chords,..."
Misschien eens wat tijd uittrekken om hiermee te experimenteren.

Je kan de manuele transpose wel opslaan in een registratie.


VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

JaapDR53
Starting Member

2 berichten

Geplaatst - 17/12/2020 :  18:27:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Kan wel gesaved worden.
Je kunt de wijzigingen opslaan in de Registration Memory.
Al mijn Karaoke Songs sla ik daar op met de juiste transpose en het melodie/solo kanaal op Off.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000