Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 Voice Harmony in midifile
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

eddycafmeyer
Average Member

199 berichten

Geplaatst - 04/06/2021 :  17:29:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Als ik meezing op een midifile, dan duw ik op mijn pedaal om Vocal-Harmony in bepaalde delen toe te voegen aan mijn stem.
Vraag me af of ik deze opdracht via midi ( op de juiste tijdstippen) automatisch kan laten starten?

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 05/06/2021 :  10:17:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Eddy,
ik denk wel dat dit moet te doen zijn volgens
de datalist.
Gemakkelijk in te voegen via "MixMaster".
Zet de veel gebruikte sysexopdrachten in de "User" van MixMaster
dan hoef je deze niet voortdurend opnieuw te schrijven.

Datalist pag.98
Vocal Harmony

F0 43 73 01 11 0n 50 10 dd F7

11110000 F0 = Exclusive status
01000011 43 = YAMAHA ID
01110011 73 = Clavinova ID
00000001 01 = Special Operators
00010001 11 = Model ID (Clavinova common ID)
0000nnnn 0n = Channel No. (Always 00)
01010000 50 = Vocal Harmony Additional Parameter Control No.
00010000 10 = Vocoder Part Parameter No.
0ddddddd dd = data 00H : Off
01H : Upper
02H : Lower
11110111 F7 = End of Exclusive

vervang "dd" door "00H" (Off) om uit te schakelen
door "01H" om VH te bedienen via de rechterhand
door "02H" om VH te bedienen via de linkerhand (akkoorden)

Datalist pag.74 er kunnen ook een aantal functies
in de "registration" opgeslagen worden ("O" = JA / "X" = neen)
Indien de wijzigingen het aantal reg.knoppen overstijgt
kan men met "Reg.Sequence" werken.

VrGr
eddy vanzee

Bewerkt door eddy vanzee op 05/06/2021 10:19:46
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

199 berichten

Geplaatst - 05/06/2021 :  19:05:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Eddy VZ,

ik ken niets, helemaal niets van sysexopdrachten, zal dat toch eerst eens moeten bestuderen.
Zeker bedankt voor je puik werk, daar gaat toch ook veel tijd in!
Ik stel voor om een standbeeld van jou ergens te plaatsen.....

Eddy C
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 06/06/2021 :  09:45:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Eddy Cfmr.

fijn dat je m'n bijdrage apprecieert,
doch een standbeeld is niet nodig hoor.
Nu ik gepensioneerd ben heb ik al de tijd van de wereld
om zaken uit te zoeken.
Ik ben al blij dat mensen laten weten of iets geholpen heeft of niet,
daar leren we allemaal van bij.






VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1501 berichten

Geplaatst - 29/07/2021 :  12:08:22  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Eddy,

Ik ben hier ook al een paar uur aan bezig, maar het lukt mij ook niet.
Ik heb tijdens de opname van de song de VH knop een paar keer ingedrukt
en de volgende codes zie ik in Mixmaster:
43 10 4C F0 04 00 0C 40 F7 Vocal Harmony On
43 10 4C F0 04 00 0C 7F F7 Vocal Harmony Off

Op zich werkt het wel, maar niet blijvend. Zodra ik een andere reg of song
heb gekozen en terug ga naar de betreffende song werken de codes niet meer.
Ik heb ook geprobeerd de codes die jij hebt genoemd in te voeren in mixmaster, maar dat lukt niet.
De code 0n of On kan ik niet invoeren.
Kun je mij toch verder helpen?
(Of iemand anders natuurlijk!)

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 29/07/2021 :  14:28:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Heiko,
zonet geprobeerd op m'n Genos.
Bij mij werkt het, VH lampje gaat "aan" en "uit"
via de ingebrachte opdracht in midifile.
Denk dat dit met Tyros ook wel moet lukken.
Procedure :
MixMaster > inladen midi > ListView > Insert PSRCmnd > Select PSR Command > "Vocal Harmony On-Off"

in het nu verschenen instelscherm :
-kies maat/beat/Ticks;
-bij "Enable On/Off > kies het gewenste (normaal gezien eerst "On");
-om weer te wijzigen (van On naar Off") > herbegin de procedure (in het instelscherm)
en kies voor "Off" in Enable On/Off in de gewenste maat/beat/ticks.
-onderaan het instelscherm > klik na elke opdracht op "Insert".
-"Save" de midifile en proberen maar.
Laat je weten of het gelukt is ?
Succes.

Edit:
indien je dit op het kbd. uitvoert > niet vergeten om de
midifile te saven in SongCreator > SetUp Execute > Save.

VrGr
eddy vanzee

Bewerkt door eddy vanzee op 29/07/2021 14:34:18
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1501 berichten

Geplaatst - 30/07/2021 :  11:38:09  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Eddy,
Na weer twee uurtjes zwoegen en proberen is het nog steeds niet gelukt.
Als test heb ik gewoon een paar akkoorden gespeeld, ongeveer 12 maten,
en de song opgeslagen en in Mixmaster de commando's ingevoerd zoals jij hebt uitgelegd.
Gesavede song in keyboard geladen en gesaved en in registratie gesaved. Werkt prima.....1 keer!
Bij het afspelen van de 2e keer geen VH on/off!
Wanneer ik in de sys/ex lijst van de songcreater kijk en ik op play druk,
dan zie ik het ledje van de VH wel aan en uit gaan.....

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!

Bewerkt door Heiko op 30/07/2021 14:14:46
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 30/07/2021 :  15:49:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Heiko,

inderdaad bij mij verloopt het ook zoals je beschrijft.
Eerste keer in een REG. gaat het goed totdat men
een Reg.-knop indrukt, dan werkt het niet meer.

In de REG. opnieuw de midi laden gaat het wel weer (één keer).

't moet iets te maken hebben met de REG.of MIC-instellingen.
Blijkbaar is er iets dat de midi-opdracht overruled.

Heb de hele middag vanalles geprobeerd ook
de REG. maken met "aan"-en "uit"vinken van
"Vocal/Harmony/Mic Setting", niets helpt.

Ik heb er momenteel geen verklaring/oplossing voor.

Wat wel vaststaat en werkt:
het invoeren van de opdrachten via PSRCommand in MixMaster,
zoals in m'n vorig antwoord beschreven,
zijn goed in de midi opgeslagen en werken ook.

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1501 berichten

Geplaatst - 30/07/2021 :  17:25:48  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hallo Eddy,

Dank voor je hulp. Ik ben blij dat het in ieder geval niet aan mij ligt.
Ik gebruik sinds enkele maanden 3 pedalen waarvan ik één kan programmeren om VH in en uit te schakelen.
Ik zou het echter toch praktischer vinden om deze functie in de song te programmeren.
Misschien komt er nog iemand met een grandioze oplossing?!?
Nogmaals bedankt Eddy.

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

499 berichten

Geplaatst - 30/07/2021 :  18:38:17  Toon profiel  Bezoek de homepagina van vlbrgt  Reageer met citaat
Kan het misschien zijn dat jullie bij het saven van de registratie vergeten om het vinkje bij 'Vocal Harmony/Mic Settings' aan te vinken ?
Weet niet of dit van invloed is, maar dat kwam bij mij op als eerste idee. Heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van vocal harmony.

Mvg
Etienne

Bewerkt door vlbrgt op 30/07/2021 19:02:23
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

499 berichten

Geplaatst - 30/07/2021 :  19:13:52  Toon profiel  Bezoek de homepagina van vlbrgt  Reageer met citaat
Oeps, lees net dat Eddy dat al geprobeerd heeft en dat dit niet de oplossing was.

Mvg
Etienne
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 31/07/2021 :  12:19:01  Toon profiel  Reageer met citaat
2021 07 31_Test Vocal Harmony opdrachten in midifile
Onderaan staat de conclusie !
1:
-lege REG.bank (alle knoppen "UIT")
"VH/Mic" uitgevinkt in REG.memory-dialoog en opslag onder knop 1;
-midi-opname (20) "Quick Rec." (VH = UIT);
-controle in midifile (MixMaster) => Sysex VH "OFF" (maat 1:2:0000)

2:
-idem aan "1" maar nu met "VH" "AAN" , midi (20a);
-controle in MM => sysex VH "ON"
Vaststelling:
bij midi-opname in "Quick REC" worden de VH/MIC instellingen
automatisch opgeslagen, wegens geen opslagdialoog => geen keuze.

3:
-in MixMaster deze VH-sysex op maat 1:2:0000) verwijdert;
-in MM sysex "VH-ON" ingevoegd op maat 2:1:0000
-in MM sysex "VH-OFF" ingevoegd op maat 3:1:0000
-in MM sysex "VH-ON" ingevoegd op maat 4:1:0000
-in MM sysex "VH-OFF" ingevoegd op maat 5:1:0000
-opslag midi "21"

4:
-midi 21 in lege REG geladen
lampje VH gaat onmiddelijk "AAN" zonder iets te doen
-VH manueel uitgezet;
-midi 21 onder knop 1 van REG. opgeslagen, in dialoog VH/MIC "UIT"gevinkt;
-REGbank (21) opgeslagen;
Vaststelling:
blijkbaar schijnt dit te werken, alhoewel bij het drukken
van de reg.knop VH "AAN" gaat zonder dat de midi gestart is,
gaat nadien weer "uit" en "aan" zoals ingesteld.

5:
-in midi "21" alle VH-opdrachten 1 maat verder opgeschoven;
opgeslagen midi "22" en in REG "22"
Vaststelling:
dat het lampje direct "aan" gaat bij laden heeft denkelijk
te maken met de functie "QuickStart" die onmiddelijk
alles in de eerste maat leest.
Door de VH-opdrachten 1 maat verder te verplaatsen is dit
opgelost, heeft ook mee te maken dat MIxMaster één maat
opschuift t.o.v. Genos.

6:
-Quickstart verwijdert uit midi "21"
> helpt niet;

7:
op maat 1:2:0000 is ook nog een sysex "VH parameters"
deze naar maat 2:1:0000 verplaatst in midi 21, opgeslagen 21c
> helpt niet

8:
-On/Off-opdrachten 1 maat verder verplaatst (nu vanaf maat 3...)
opslag > midi 21d
> lampje gaat niet aan vanaf laden midi (zoals gewenst)

Conclusie:

VH ON/OFF bedienen vanuit midifile is doenbaar,
met bediening van registraties.
De procedure kan misschien nog anders of meer verfijnd,
dat weet ik momenteel nog niet, maar de volgende procedure
die ik uitgeprobeerd heb schijnt blijkbaar toch te werken:

-vertrek vanuit een compleet lege regbank
(alle lampjes op de reg.knoppen "UIT")
Bank leeg maken : via delete in REG.Edit of via reset
in menu2 > Utility > op pag.1v2
> ENKEL aanvinken "Registration" > "Factory Reset"

-in deze lege bank > laad de gewenste midifile waarin
eerst de VH ON/OFF opdrachten ingevoerd werden
(eventueel via MixMaster insert PSRCmnd, zoals reeds
beschreven in m'n vorig bericht)
laat best deze opdrachten beginnen vanaf de derde maat in MixMaster,
ik heb ondervonden dat eerder niet werkt, heeft te maken
met verschil in maat tussen MixMaster en Genos.

-sla alles op in de (lege) REGbank met in de opslagdialoog (Memory)
"Vocal Harmony/Mic Setting": "UIT" gevinkt
(dus GEEN "V"-tje in het keuzekadertje)

Bij mij werkt het nu zo, ik kan de reg.knoppen bedienen en de
midifile bedient de VH On/Off.

Belangrijk om te onthouden:
-bij opname via "Quick Recording" worden de VH/Mic instellingen
automatisch mee opgenomen, dus wanneer VH-lampje "aan" of "uit" staat
bij de opname staat dit ook in de midifile;
-men moet vertrekken van een compleet lege REGbank en in de opslagdialoog
mag "Vocal Harmony/Mic setting" NIET aan gevinkt worden !
-plaats de VH On/Off-opdrachten ijn de midifile pas vanaf de derde maat.

De idee van Etienne was in de goede richting, zoals ik voorheen in
mijn vorig bericht ook al geprobeerd had, met het verschil dan men
vanuit een LEGE REGbank moet vertrekken, wat ik toen niet gedaan had.

Verklaring:
Registrations zijn baas over midi.
Wanneer midi "Ja" zegt doch "REG zegt "neen" dan is het "NEEN".
Dus wanneer onder RGEknop VH "UIT" is en in midi "AAN" is het resultaat > VH "UIT".

In de datalist staat wat/waar opgeslagen wordt ivm. VH en MIC.
Vele zaken worden zowel in REG als in SONG opgeslagen.

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1501 berichten

Geplaatst - 01/08/2021 :  14:42:23  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Eddy,

Ontzettend bedankt namens de feestcommissie!
Het werkt nu zonder problemen. Heerlijk relaxt spelen zo,
zoner steeds aan allerlei bijzaken te moeten denken zoals het drukken
op een pedaaltje. Voor bv sustain op een piano is een ander verhaal,
daar heb ik geen moeite mee, en dat gaat automatisch goed.
Maar effecten zoals VH ect wil ik tijdens het spelen nog wel eens vergeten!
Nogmaals ontzettend bedankt. Ik ben hier heel blij mee!
Grtzz,
Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 01/08/2021 :  17:17:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,
fijn dat het gelukt is.
Dankjewel voor de feedback.
Je zal wel gemerkt hebben dat ik dit op Genos
uitgezocht heb, maar het principe werkt dus
ook voor Tyros.

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1414 berichten

Geplaatst - 17/08/2021 :  15:13:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Zie eventueel interessante tutorials
link:
http://forum.t-2.nl/topic.asp?TOPIC_ID=7443

VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000