Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 transponeren in een zelfgemaakte midifile
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 26/11/2023 :  08:18:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Misschien is dit al eens behandeld op dit forum.
Ik wil een midifile maken en er zit een verhoging (transponeren)in op 't einde.
Life gespeeld is dit gemakkelijk, maar als ik tijdens het maken van de midifile de transponering-knop indruk, dan speelt de midifile geen verhoging tijdens het afspelen van de midifile??

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 26/11/2023 :  12:05:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Eddy,
Dat de MIDI tijdens het maken niet transponeert dat klopt.
Maak de file gewoon zonder transpose en save. Dan de song in een
registratie saven. Als je nu tijdens het spelen de transposeknop
indrukt, gaat de song gewoon mee omhoog.
Succes!

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!

Bewerkt door Heiko op 26/11/2023 13:31:12
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 26/11/2023 :  16:29:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank voor info Heiko.
Zal ik zeker eens testen vandeweek!
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

theplayer
Moderator

2973 berichten

Geplaatst - 26/11/2023 :  16:32:56  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
Hoi Eddy,

Dat ligt aan een instelling.
Je kunt op 3 manieren transponeren.
1. Het toetsenboard,
2. De song,
3. Beide gelijk.
Zorg dat alleen het toetsenboard transponeert.
Instelling maken met DirectAcces - Transpose.
Succes,
Groetjes,




Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 27/11/2023 :  18:34:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Kan het dan niet dat ik - tijdens het maken van de midifile - ergens midden de song een opdracht geef om een halve toon te verhogen, en dat ik dan bij het afspelen van de gemaakte midifile de verhoging automatisch hoor?
Ga naar bovenaan de pagina

theplayer
Moderator

2973 berichten

Geplaatst - 27/11/2023 :  20:03:47  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
Ja, dat kan, als je alleen maar het Toetsenboard verhoogt.
Zo doe ik dat ook altijd en dat gaat altijd goed.
Groetjes,




Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  07:46:43  Toon profiel  Reageer met citaat
Ja, dat lukt inderdaad, maar dan moet je steeds zelf de transpose-knop indrukken tijdens het spelen.
Ik zoek een methode om de transpose automatisch te laten gebeuren, (dus vooraf thuis de transpose vastleggen en saven zodat bij het afspelen van de midifile de verhoging op het juiste moment automatisch gebeurt)
en dat lukt me niet.
Toch bedankt voor de hulp,
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

theplayer
Moderator

2973 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  10:58:29  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
Eddy,

Je kunt dat bij de opname in de registratie vastleggen.
Dan klopt het meteen.
Groetjes,




Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  11:08:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Even voor de duidelijkheid:
Als alles gaat zoals jij wilt dan verhoogt de song tijdens het optreden
automatisch. Speel jij zelf dan ook ik een verhoging,
of moet het keyboard ook mee verhogen,
zodat je in "dezelfde" toonaard blijft spelen?

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  11:59:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Heiko,
ik wil een midifile maken van een lied waarin een verhoging plaatsvind op't einde van de song.
Als die midifile gemaakt is, speel ik die af tijdens een optreden, waarin ik zing en gitaarbegeleiding doe. Dus tijdens de optredens wil/kan ik niet handmatig zelf de transpose-knop induwen op het juiste moment, en moet de transpose-functie automatisch in de midifile op het juiste moment de verhoging doen.
Het is zoals je een volume-wijziging doet van een of ander channel ergens middenin de song, dat lukt wel, maar transpose doen lukt me niet.
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  17:42:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Kijk, nu is het mij duidelijk tenminste. Je kunt kiezen uit een paar mogelijkheden:

Met een pedaaltje kun je naar de volgende registratie gaan,
waarin je een modulatie hebt geprogrammeerd.

Het meest veilige is om in de song de modulatie aan te brengen.
Dit kan op de T5 zelf of met een proggie op de PC, b.v. PSRutti, CuBase of mixmaster.
Laat even weten welke manier je wil toepassen, dan kan ik verder uitleg geven.

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  18:27:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Liefst met de Tyros zelf.
Als dit te omslachtig is, mag het met PSRUTTI.
Ben heel benieuwd!
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 28/11/2023 :  19:33:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Op zich valt het wel mee. je moet er wel zeker van zijn dat je het origineel bewaart
en eerst een copy maakt waarmee je gaat rogrammeren.
Nou, daar gaan we:
Schrijf van tevoren even op een papiertje de maat op waar de tranpose begint. (eigen ervaring!)
Je hebt je copy geselecteerd en opent nu songcreator.
Daar zie je een tab 1-16. Dit zijn de 16 midi kanalen waarin de song staat.
Het begint automatisch met ch1. Als hier noten in staan zie je die in de kolommen
In de eerste kolom zie je maat.
Met de bovenste knop onder BAR kun je naar beneden scrollen tot het einde van de song.
Houd nu de knop MULTI SELECT ingedrukt en scroll naar boven naar de maat die je hebt opgeschreven.
Het geselecteerde gebied is nu zwart.
Met de knoppen D en E naast je scherm kun je naar links en rechts
scrollen. Scroll naar de kolom waar de noten staan en druk op de knop onder je scherm
met het pijltje naar boven bij 5. De geselecteerde noot is nu getransponeerd.
Druk nu op knop A naast je scherm en je ziet dat alle noten onder de
geselecteerde nu ook getransponeerd zijn.
Herhaal dit proces voor elke channel waar noten staan,
behalve de channel waar de drums op staan. (meestal ch 10)
Het lijkt mischien lastig, maar als je het een paar keer gedaan hebt valt het best mee.
Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.
Succes!

Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

273 berichten

Geplaatst - 29/11/2023 :  08:43:45  Toon profiel  Reageer met citaat
Hei Heiko,
Het is dankzij jou gelukt.
Hebt het getest met een bestaande midifile en daarin alle kanalen gewist behalve een. En dit kanaal dan op jouw manier met één halve toon verhoogd op een bepaalde maat midden in de song.
En het was gelukt.
Als ik wat meer tijd heb vandeweek, dan maak ik de juiste verhoging in mijn zelf gemaakte midifile. Zal natuurlijk wat meer werk vergen met die vele kanalen...
Met zo'n gedetailleerde uitleg moet het voor iedereen lukken, hopelijk hebben andere 'forumers' er ook wat van opgesnoven,

Nogmaals dikke merci,
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 29/11/2023 :  08:50:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Jij blij, ik blij.
Grtzz

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1576 berichten

Geplaatst - 29/11/2023 :  13:49:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Eddy,
Misschien wordt je hier nog blijer van:
Doe tijden een optreden alsof je communiceert met je Tyros:
Vlak voordat de verhoging komt kijk je naar jouw Tyros
en maakt een handgebaar naar boven, zodat Tyros "weet":
Ik moet transponeren!
Ik heb deze "truuk" vaak toegepast, altijd succes!

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2005-2024 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000