Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 2 Forum
 Overige onderwerpen
 Midi-instellingen Tyros+2e keyboard en baspedaal
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina | Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 5

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 14/03/2012 :  19:16:29  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Hoi Ruud (en anderen)

* Vraag 1: Het inbouwen is van de baan... gaat te "lomp" worden daar het in de huiskamer moet blijven staan.

Dus ga ik over op een alternatief en wel de quiklok zie deze link: http://www.bax-shop.nl/keyboard-/-piano-statief/quiklok-z-726-keyboard-standaard/product-details.html#!prettyPhoto

* Vraag 2: Telkens als ik de Tyros en dus ook de M-audio aanzet moet ik elke keer opnieuw het kanaal aanmelden anders doet het m-audio key het niet. blijft dit niet in het memory van de m-audio zitten??

Hoop dat ik duidelijk ben....

Gr Toine

Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl

Bewerkt door laakies op 14/03/2012 19:17:19
Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 15/03/2012 :  20:10:56  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Henk,

De midi instellingen heb ik gesaved op user.

Telkens als ik de twin aanzet moet ik op het 2e keyboard het uitzend channel ingeven, en dan werkt het weer, dit moet toch vast te leggen zijn op een of andere manier!!

Het enigste wat het 2e klavier moet doen is de right 3 van de tyros gebruiken.

ik heb al diverse andere instellingen geprobeerd, maar nada.

Maar de aanhouder wint....

Gr Toine

Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl

Bewerkt door laakies op 15/03/2012 20:11:12
Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 18/03/2012 :  12:33:18  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Hoi,

Via het Engelse forum heb ik de volgende info gekregen betreft het saven vd instellingen M-Audio:

Door gebruik te maken van alleen de power 9 v dc adapter blijven de instellingen gesaved op het m-audio keyboard.

De usb aansluiting is eigenlijk alleen om te koppelen aan je pc.

In mijn geval dien ik dus als ik geen gebruik maak van de power adapter telkens het channel nummer te activeren ( is telkens 1 toets indrukken) of ik moet de adapter kopen (15,= euro)

Dit zal uit de praktijk moeten blijken wat ik het makkelijkste vind, want dmv de usb krijgt de m-audio wel zijn stroom.

Nu wachten op mijn bestelde keyboard stand zodat alles staat zoals ik (en vooral mijn vrouw) het wil hebben.

Momenteel speel ik dus met een tijdelijke opstelling, maar zie wel ontzettend veel mogelijkheden met een 2e keyboard erbij, er gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden open. Had ik eerder moeten doen!

De foto's volgen dan nog van mijn nieuwe opstelling.

Gr Toine


Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl

Bewerkt door laakies op 18/03/2012 12:36:36
Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 08/04/2012 :  21:22:41  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Hoi,

Voor de liefhebber is hier een link naar mijn nieuwe opstelling:

http://www.laakies.nl/pages/sub/67707/Uitrusting.html

Gr Toine

Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl
Ga naar bovenaan de pagina

Niek
Average Member

197 berichten

Geplaatst - 09/04/2012 :  12:24:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Ha Toine,

Website ziet er geweldig uit, gefeliciteerd.
Mag, wat mij betreft, best wat meer van jouw muziek op.

groet,
Niek
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 01/05/2012 :  20:25:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Toine,
Sinds een tijdje ben ik ook opzoek naar een tweede klavier voor de tyros 2. Zoals ik begrijp uit jouw eerder bericht is de instelling verdwenen als de spanning van de apparaten afgaat. klopt dat?
Ik ben opzoek naar een 76 of 88 klavier.
Trouwens een prachtige opstelling zoals getoont op je website.

gr, Edwin.
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door laakies

Hoi,

Voor de liefhebber is hier een link naar mijn nieuwe opstelling:

http://www.laakies.nl/pages/sub/67707/Uitrusting.html

Gr Toine

Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl

Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 01/05/2012 :  22:01:58  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Hallo Edwin,

Ik heb voor de M-Audio gekozen omdat deze betaabaar is.

Of de spanning wel of niet erop blijft is afhankelijk vh merk denk ik.

Ik wil alleen nog een midicontroller/processor er tussen zetten dat ik het 2e keyboard ook kan splitten want dat kun je standaard niet met de M-Audio.

Dus al je toch op zoek bent.... zoek een keyboard die uiteraard midi ondersteund en ook splitfunkties aan boord heeft.

Verder vind ik het een welkome aanvulling, en zijn er weer verdomd vele extra mogelijkheden met een 2e keyboard.

Succes met de speurtocht, alleen dat is al leuk.

Gr Toine


Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  08:51:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Blijft een beetje vreemd, ik heb de M-Audio
enkel met de USB kabel (voor stroomvoorziening)
aan de T3 gekoppeld en wanneer ik de T3 uitschakel
dan gaat de M-Audio ook uit, dus geen adapter.
Schakel ik de T3 weer in dan gaat de M-Audio mee
en alle instellingen zijn gewoon bewaard gebleven.
Wel heb ik de midi instellingen gesaved en door
de geplaatste router kan ik iedere gewenste splitpunten
in de M-Audio maken en saven.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

288 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  09:09:41  Toon profiel  Reageer met citaat
Volg reeds een tijdje de forumtopics handelend over 'tweede manueel bij de Tyros 4'.
Regelmatig hoor ik zeggen dat je moet zoeken naar een masterkeyboard met een ingebouwde splitfunctie, of men kan gebruik maken van een midicontroller/processor (of router zoals Tyros2 vermeld).

Reeds een tijdje denk ik eraan om een M-audio 61 of 88 key bij te plaatsen, maar dit masterkeyboard heeft bij mijn weten geen splitfunctie.

Een praktische vraag dus :
Kan men mij een voorbeeld geven (merk en type) van een masterkeyboard met splitfunctie ?
Wat bedoeld men met een router / of midi controller-processor. Kan men mij hier een type/merk opgeven ?

Bij voorbaat dank
Mvg
Etienne
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  09:29:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Etienne

Zag net jouw berichtje nog even voorbij flitsen en wil
even kort reageren omdat ik op het punt sta om weg
te gaan.
De midirouter en de werking hiervan staat op onderstaande
site.
http://www.midisolutions.com/
Op een later tijdstip kan ik eventueel
wanneer jij dat wenst hier verder op ingaan.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

288 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  11:07:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Tyros2,

Alvast reeds bedankt voor het reageren op mijn vraag.
Heb de site eens bekeken en heb de solution router beschrijving eens snel doorgelezen.
Waar heb je zulks een midi-router kunnen kopen of bestellen ?
Heb je deze via de website 'midisolution.com' besteld of kan je die ook elders, dichter bij huis verkrijgen (Nederland of Belgie bvb) ?

Mvg
Etienne
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  11:43:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Etienne

Ik heb deze gekocht bij http://www.thomann.de/
Je hebt wel een USB/Midi interfacekabel nodig
on de router te programmeren, ook deze is te koop
bij thomann.
Vandaag besteld, morgen in huis.
Ook de M-Audio heb ik daar gekocht.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Average Member

288 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  12:06:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Bedankt Henk voor de inlichtingen.

Heb ondertussen gezien dat de Midi-router ook te verkrijgen is bij Musicstore.de (+- zelfde prijs).

Een USB/midi interface heb ik reeds.
Momenteel heb ik een M-audio 49 key masterkeyboard.
Maar dat wil ik vervangen door een 61 of eventueel 88 key.

Nogmaals bedankt.
Als ik de midi-router zou kopen, en ik kom er niet uit, dan mag je later misschien nog wel eens een vraagje van mij mogen verwachten.

Mvg
Etienne
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  21:26:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Henk,
Ik heb een Tyros 2 en wil deze uitbreiden met een 76 of 88 midi klavier.Intussen heb ik al diverse tips van dit forum gekregen over hoe het geheel het beste werkt. Als ik het goed begrijp is de usb aansluiting op de tyros 2 dan voor de stroomvoorziening van het midiklavier, en heb ik ook een aparte verbindingskabel voor het midisignaal nodig. Als ik een midiklavier met splitpoint aanschaf heb ik dan geen midicontroller meer nodig? Ik ben nogal een leek op midigebied.Als je wat antwoorden hebt kan ik ook weer gerichter zoeken.

groet, Edwin.

Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 02/05/2012 :  21:40:52  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tyros2

Blijft een beetje vreemd, ik heb de M-Audio
enkel met de USB kabel (voor stroomvoorziening)
aan de T3 gekoppeld en wanneer ik de T3 uitschakel
dan gaat de M-Audio ook uit, dus geen adapter.
Schakel ik de T3 weer in dan gaat de M-Audio mee
en alle instellingen zijn gewoon bewaard gebleven.
Wel heb ik de midi instellingen gesaved en door
de geplaatste router kan ik iedere gewenste splitpunten
in de M-Audio maken en saven.

Muzikale Groet
Henk



Dat klopt Henk, dat de instellingen bewaard blijven in de M-Audio komt door de midi-router.

Als je zonder midi-router je M Audio aansluit op je Tyros alleen met de usb kabel, dan moet je telkens het juiste kanaal aanmelden op je M-Audio welke je wilt gebruiken.
De usb kabel dient alleen voor om een verbinding met de pc en software te maken, en als je een midi-router er tussen zet.

Gr Toine


Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 5 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina | Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000