Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 2 Forum
 Overige onderwerpen
 Midi-instellingen Tyros+2e keyboard en baspedaal
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina | Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 5

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 03/05/2012 :  08:26:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Toine.

Ik ben het niet helemaal met je eens, toen ik de M-Audio (MA)
voor het eerst aansloot op de T3 heb ik dit gedaan met een USB kabel
voor de stroomvoorziening en een midikabel voor de gegevensoverdracht
en ook toen kon ik de T3 rustig uitschakelen en de MA ging vanzelf
mee.
Schakelde ik de T3 weer in dan ging ook de MA aan en hoefde
deze niet steeds aan te melden op het midikanaal.
De router heeft in dit geval geen enkele invloed, deze zorgt
er alleen voor dat ik de MA kan voorzien van splitpunten.
Als jij de MA steeds moet aanmelden dan heb ik de indruk
dat er in jouw Tyros een instelling niet goed staat.
Bij mij is de MA alleen maar een toetsenbord zonder enige
functie, hij geeft alleen maar opdrachten aan de T3 en de router.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 03/05/2012 :  11:20:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Edwin,

De M-Audio 61 wordt veel gebruikt als 2e manuaal als je er een orgelopstelling van wilt maken, veelal met zelfgebouwde kast.
Het voordeel daarvan is dat je de afstand van boven- en ondermanuaal heel klein kunt houden, zoals bij een echt orgel.
Het nadeel is het ontbreken van een splitfunctie en het daarvoor moeten aanschaffen van de genoemde Midi Solutions router.

Als het je niet te doen is om een (orgel)kast te bouwen zijn er meer oplossingen. Zelf werk ik met de Edirol PCR-800. Hiermee zijn veel meer mogelijkheden. Het heeft een programmeerbaar splitpunt en alle draaiknoppen, drukknoppen, schuifregelaars etc. zijn programmeerbaar, waardoor Tyros-bediening vanaf de Midi Controler mogelijk is.
Denk aan bijvoorbeeld het oproepen van de 8 registraties, ritme start/stop, Main A,B,C,D, Articulatie 1 en 2. Maar ook real time volumeregelingen van de individuele Style-sporen of Right 1,2,3 en Left.
Ook als je in andere Display-windows zit blijft de volumeregeling mogelijk.
Met dit alles hoef je niet de afstand te overbruggen, doordat de Tyros wat verder van je af staat.

Het is maar een idee, maar zoek de oplossing die bij je wensen past.




De Edirol PCR800 wordt niet meer gemaakt, maar is soms nog wel op MP te vinden. Met bijv. de Roland A800 is het ook mogelijk en die heeft Oostendorp in het assortiment.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

laakies
Advanced Member

1595 berichten

Geplaatst - 03/05/2012 :  19:01:38  Toon profiel  Bezoek de homepagina van laakies  Reageer met citaat
Hoi Henk,

Ik snap het dan ook niet, afin, ik heb er een power adapter tussen zitten dus die usb kabel is niet perse nodig nu.

Maar vind het wel vreemd dan,

Kun jij mij de midi instellingen doormailen die jij dan hebt gemaakt icm de usb kabel?

Het blijft een komplexe materie da midi gebeuren

Gr Toine



Tyros 4 xxl en Stagepass 300
bezoek eens mijn nieuwe website
www.laakies.nl
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 04/05/2012 :  20:51:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Ruud,
Zeker een hele mooie opstelling.
Zag net op de Oostendorp site de M audio 61 oxygen.
Jammer dat deze 61 is.
Ik zoek een 76 of 88 toetsen.
Het hele midi verhaal begint dankzij alle feedback op dit forum een beetje te dagen.
Ik denk dat het verstandig is om een een keer naar oostendorp te komen als ik zover ben. (ben ervan uitgegaan dat jij daar werkt....)dan kan ik al mijn vragen op je loslaten.
Moet er wel een stukje voor rijden vanuit brabant, maar dat heb ik er wel voor over.
Bedankt weer voor de feedback, en ik ga op zoek naar een 76/88 met splitpoint.
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1227 berichten

Geplaatst - 04/05/2012 :  21:07:48  Toon profiel  Reageer met citaat
M-audio 88 oxygen is alleen iets duurder

Groeten Wim

Bewerkt door tyro op 04/05/2012 21:12:38
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 04/05/2012 :  21:33:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Edwin,
Ik werk niet vast bij/voor Oostendorp, maar ben er wel regelmatig te vinden om de Tyros te demonstreren en uit te leggen aan klanten.
14 mei a.s., als Martin Harris een T4-presentatie en demo geeft, ben ik tussen 14.00 en 15.30u beschikbaar en kan ik je e.e.a uitleggen.
Anders op 2e pinksterdag, 28 mei, de hele dag.

Groet,
Ruud

P.S. Met de M-Audio 88 Oxygen die Tyro laat zien, is hetgeen ik heb beschreven ook mogelijk.

Bewerkt door Ruud op 04/05/2012 21:46:19
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 04/05/2012 :  22:21:07  Toon profiel  Reageer met citaat
Nu was ik even aan het googlen en werd helemaal verliefd op deze:
http://www.behringer.com/EN/Products/UMX610.aspx
Heeft er iemand ervaring met deze controller?
Als ik het goed begrepen heb kun je hier 8 kanalen aan toewijzen.
Het is geen 76/88 toetsen, maar ziet er wel heel mooi uit.
Beetje the looks van een Nord... alleen the looks he.
Ik heb zelf een Behringer K3000FX keyboard versterker en dat is echt een super apparaat. Dus mijn eigen ervaring met Behringer is positief.

@ Ruud,
14 mei is helaas geen optie voor mij.
28 mei ben ik op pad met de bigband dus dat gaat `m ook niet worden.

allen weer bedankt voor de feedback.

Groet, Edwin
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 02/06/2012 :  22:14:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Een vraag aan de midi specialisten,

eindelijk heb ik een leuke midi controller gevonden.
Het is een E-MU xboard61 geworden.
Maar wat ik ook probeer ik krijg via de 'usb to device' van de T2 geen spanning op mijn midi controller.
Als ik de usb van de controller op een usb van de pc aansluit krijgt deze wel spanning.
Moet ik van de T2 dan de 'usb to host' aansluiting gebruiken?
Zoja, bestaat er een kabel met aan beide kanten een smalle usb stekker?

Wie weet hier een antwoord op?
Alvast bedankt voor de moeite,
groet, Edwin.
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 03/06/2012 :  10:24:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Edwin.

Een beetje vreemd dat wanneer je deze op je pc aansluit dan wel
werkt en op de T2 niet.
Ik heb de usb poort aan de achterzijde van de Tyros gebruikt en
dat moet werken.
Wat ook een beetje vreemd is is dat jij vraagt naar een usb kabel
met aan beide zijden een platte stekker, volgens mij bestaan deze niet en deze zul je ook niet nodig moeten hebben want de aansluiting
aan achterzijde van de Tyros is een platte usb stekker en aan jouw
midi keyboard zou een vierkante moeten zijn.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 03/06/2012 :  15:53:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Henk,
Ik bedoelde met aan beide zijde een vierkante usb stekker.
De usb host aan de T2 is vierkant en de usb van de midi keyboard is ook vierkant. Vandaar mijn idee om een snoer met twee keer vierkante usb stekkers te proberen.
Als ik een usb stick in de normale usb poort van de T2 stop wordt deze wel herkent door de T2, de poorten van de T2 werken dus wel.
Als ik midi keyboard aansluit werkt het niet....
Dat is nu het probleem.... anders ga ik een 6vdc adapter halen voor de stroomvoorziening.
Wie kan mij trouwens helpen aan een handleiding van de E-MU xboard61?

bedankt, Edwin.
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 03/06/2012 :  16:57:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Edwin.

Dit gaat niet werken, jij wilt een USB to Host op een USB
to Host aansluiten en dat gaat niet.
Jij hebt aan de achterzijde van de Tyros 2 USB poorten zitten,
1 is to Host met deze verbind je de Tyros met de PC (vierkant)
2 is to Device en deze USP poort daar moet jij jouw midikeyboard
op aansluiten. (platte)
Dus een platte USB stekker achter in de T2 (to device) en de
vierkante naar het midikeyboard (to host) en dan zou het moeten werken.

Een USB kabel met aan weerszijden een vierkante (to host)
bestaat niet.Laat ik het zo zeggen ik heb deze nog nooit
gezien en ik heb in mijn leven heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel
kabels gezien.
Succes.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 04/06/2012 :  09:06:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Henk,
dat van die kabel was ik intussen al achter dat het niet kon.
Maar de usb voeding uit de T2 naar de MC werkt niet.
Ik ga een adapter 6vdc halen, dan doet ie het wel.
de midi verbinding werkt wel.
Ik heb het kookboek van Ruud erbij gepakt en er gaat een hele nieuwe wereld open.
Bij overige onderwerpen heb ik ook een vraag over de after touch gesteld, weet jij daar toevallig een antwoord op?

bedankt voor de feedback, als ik weer wat tegenkom meldt ik me weer.
groet, Edwin
Ga naar bovenaan de pagina

Edwin
Starting Member

14 berichten

Geplaatst - 06/06/2012 :  21:18:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo midi gebruikers,

Misschien hebben jullie deze allang, maar ik vond deze datalist voor de T2. Er staan voor het midi deel een hele berg nieuwe sounds in vermeld.
En het mooie is, ze staan gewoon al in de T2.
Je kiest bv: Piano
dan kies je de 1ste piano (grand piano)
vervolgens druk je op: View.
dan druk je op UP.
dan druk je op de J (links onder naast het scherm)
Je ziet dan GM&XG staan, en daaronder GM2.
Als je een van deze selecteert verschijnen er een hele berg nieuwe sounds!!
kijk ook in dit document:
http://www.klint-tones.se/documents/tyros2_en2_b1.pdf
nu kijken of ik dit aan het midi klavier kan toewijzen.

groet, Edwin
Ga naar bovenaan de pagina

chipke2001
Starting Member

3 berichten

Geplaatst - 16/08/2012 :  14:35:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo beste muziekvrienden,

Ik kijk vol bewondering naar dit forum en voornamelijk naar dit onderwerp. Ik gebruik ook een 2e keyboard die is aangesloten op mijn t2,
dit is voorlopig een casio met midi als test vooraleer ik me een echt midi keyboard ga aankopen.
Ik kan via mijn midi keyboard alles perfect spelen zoals het hoort, begeleiding en akkoorden op de linker zijde en rechts staat mijn right3 toegewezen.
Nu zit ik nl. met 1 probleem die ik niet direct kan oplossen. Ik zou graag mijn t2 klavier volledig gebruiken voor r1,r2 en r3 en de acmp aansturen via het midi keyboard, dus geen begeleiding spelen via de t2, dus dacht ik het splitpoint op de t2 te wijzigen maar dit wijzigt mee op mijn midi keyboard.
Kan er me iemand helpen hoe ik deze instellingen moet aanpassen aub zodat ik perfect de akkoorden op het midi keyboard speel en de t2(5 octaven) volledig als right part kan gebruiken.

Alvast hartelijk dank.
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 16/08/2012 :  14:55:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Chipke2001,

Het feit dat een verandering op de Tyros wordt doorgegeven aan het extra keyboard doet me vermoeden dat je ook een midikabel van Tyros Midi Out naar Casio Midi In hebt aangesloten.

Eigenlijk heb je maar 1 midikabel nodig van Casio Midi Out naar Tyros Midi B In.

Door eerstgenoemde kabel te verwijderen is het probleem denk ik verholpen.
Splitpunt R van de T2 helemaal naar links leggen (C#1). Op C1 na heb je het hele keyboardbereik voor de Right Parts.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 5 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina | Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000