Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 2 Forum
 Overige onderwerpen
 Midi-instellingen Tyros+2e keyboard en baspedaal
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina | Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 5

New in town
Senior Member

932 berichten

Geplaatst - 20/08/2012 :  09:14:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo muziekvrienden.

Inmiddels maak ik dankbaar gebruik van midi met mijn Tyros4 en de Kronos.
Vanmorgen heb ik in mijn midi-template bij het receive-gedeelte niet alleen de left, maar ook part 1, 2 en 3 toegevoegd.
Zodat ik nu de complete Tyros ook op mijn Kronos kan bespelen.

Alleen... En dat is mijn vraag:
Ik merk dat ik de harmony-functie niet hoor, als ik de Kronos bespeel.
Dat vind ik jammer, is er een mogelijkheid in hetzelfde template een wijziging te maken,
zodat er ook harmony messages naar de Kronos worden gestuurd?

Left hold kon ook niet meegestuurd worden...
Is dat nu met de harmony-functie ook het geval?

Groetjes,
Piet

Tyros 4 en Korg Kronos

Ps. Op dit moment kunnen dus alle geluiden van de Kronos en de Tyros tegelijkertijd weergegeven worden. Wat een vele mogelijkheden, die hiermee extra ontstaan. Instrumenten van de Tyros, met pads van de Kronos eronder... Wat je maar wil. Wat een machtig mooi speelgoed.

Bewerkt door New in town op 20/08/2012 09:20:17
Ga naar bovenaan de pagina

New in town
Senior Member

932 berichten

Geplaatst - 20/08/2012 :  14:36:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo geïnteresseerden.

Laat ik gelijk maar even een kritische kanttekening plaatsen bij mijn midi-avonturen van vandaag.

Ik ben er mee bezig geweest. En het ging best goed.
Maar ik heb een lelijk heel tegenvallend addertje onder het gras ontdekt. Het probleem zit hem hierin.

Ik werk dus met registraties.
Stel, ik heb een combi gemaakt, waar bijvoorbeeld ter aanvulling een gitaar van de Tyros bij het Kronos-geluid gevoegd is.
Ik heb dan bijvoorbeeld op de Kronos, timbre 15, lees part 15 aan staan, daar heb ik dan right2 ondergezet. Zo heb ik dan een combi met een geluid van de Tyros en Kronos. Maar nu komt het. Zodra ik een andere registration kies, klinkt doodleuk, het gitaar van de Tyros, in de Kronos gewoon weer mee, omdat dat timbre15, zeg maar part15, nog steeds open staat.
Dat wil ik dus niet omdat het gewoon voor geen meter klinkt. Dus moet ik bij iedere wisseling van registration, de mute-knoppen van de combi gebruiken om die ongewenste instrumenten te deactiveren. Zo van hier wil ik het wèl horen en hier wil ik het niet. Daar word ik niet vrolijk van. Dat is onmogelijk werken zo.

Ik vind dit nogal een teleurstelling. Het beperkt mijn registratiemogelijkheden wel heel erg. Er is heel veel mogelijk met midi. Maar het heeft toch ook wel degelijk beperkingen, en die kom ik nu dan ook tegen. Je krijgt ook zoveel mogelijkheden, dat je door de bomen het bos niet meer "hoort".

Ik denk dat ik maar lekker door ga, met de left van de Tyros, en ook de Tyros-begeleiding op het linker deel van de Kronos.
Dat gaat hartstikke goed tot nu toe. Dat komt omdat je de left niet voor solo's gebruikt. Dus dat is een vrij statisch geheel. Ik ga het me maar niet meer moeilijker maken, om right 1, 2 en 3 ook nog eens te gaan gebruiken.

Weer wat wijzer geworden vandaag.

Groetjes,
Piet

Tyros 4 en Korg Kronos

Ps. Wat trouwens ook nog meespeelt bij deze toch wel teleurstelling wat betreft, right 1, 2 en 3. Dat is dat het toch heel lastig blijft om deze geluiden qua volume in balans te brengen en te houden.
Als één van mijn volume-voetpedalen, te laag staat afgesteld qua volume, hoor je bijvoorbeeld, het instrument al niet meer goed, of veel te veel Kronos in zo'n geval. Nee, jammergenoeg, helaas geen succes. Ik had het graag anders gezien.

Bewerkt door New in town op 20/08/2012 17:06:51
Ga naar bovenaan de pagina

New in town
Senior Member

932 berichten

Geplaatst - 21/08/2012 :  11:19:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Voorgaande reactie verwijderd door New in town.
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 21/08/2012 :  12:08:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Chipke2001,

Is het nog gelukt?

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

chipke2001
Starting Member

3 berichten

Geplaatst - 24/08/2012 :  13:45:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Ruud,

dat is perfect gelukt, ik ben nu aan het wachten op mijn definitieve keyboard.
Ik ging me normaal eerst een m-audio 88 pro kopen(2de hands) maar ik heb besloten om er mijn oude
solton ms50 onder te plaatsen(staat nog bij mijn ouders), dat was een prachtig toestel voor zijn tijd.
Ruud, mag ik U ook nog even een vraagje stellen aub ?

Ik heb op een van de topics foto's gezien hoe U de K&M stacker op de ls7 stand hebt geplaatst.
Zou het soms mogelijk zijn om me een detail foto van die montage te bezorgen,
zo kan ik goed zien hoe je juist de k&m stackers op de ls7 hebt geplaatst.

Alvast hartelijk dank.
Mvg,
Nico alias chipke2001
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 24/08/2012 :  14:32:07  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Nico,

Dat is goed hoor.
Als je me een e-mailtje stuurt zal ik je een aantal detailfoto's terugmailen.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

stampertje
Starting Member

19 berichten

Geplaatst - 19/12/2012 :  14:42:03  Toon profiel  Reageer met citaat
hallo ik ben me suf aan het zoeken voor een 13stocks voetbassen aan te sluiten roland pk5 op men tyros 2 MIDI MET MDIT B IK SNAP ER NIKS MEER VAN EN ALS ER AL EEN GELUIDTJE UIT KOMT VAN DE PEDALEN IS HET EEN PIANI KLANK DUS DAT IS NIET DE BEDOELING HET MOETEN WEL DEGELIJK BASSEN ZIJN WIE DOE ER NOG EENS EEN POGING
GRT
RONNY

rvdb
Ga naar bovenaan de pagina

Arnoud Kusters
Starting Member

1 bericht

Geplaatst - 13/03/2014 :  18:06:10  Toon profiel  Reageer met citaat

Kun je als 2 de keybord de psr3000 van yamaha gebruiken voor de tyros2
voor midi split en ander functies?


Met vriendelijke groeten,


Arnoud Kusters
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 16/05/2014 :  11:28:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Marcel,

Midi A kan ook gebruikt worden. Waar ik in mijn voorbeelden Midi B noem kan dan Midi A gelezen worden. Ik kies Midi B en gebruik Midi A voor b.v. aansluiting op de PC.

Zoals jij je opstelling en aansluiting hebt beschreven zou je een werkende opstelling kunnen hebben. Ieder apparaat moet dan wel het inkomende midisignaal doorsturen via de Midi Out.
Nu is mijn ervaring dat de MFC10 niet helemaal lekker werkt als zowel de Midi In als de Midi Out tegelijkertijd zijn verbonden met de Tyros.
Midi In sluit ik aan voor de programmering vanuit de Tyros en vervolgens alleen de aansluiting MFC10 midi Out -> Tyros Midi In.

Je zou in jouw opstelling dus de MFC10 met de Midi A kunnen verbinden.
Voor programmering dan wel in het tabblad MFC10 van de Midi setup van de Tyros Midi A en CH16 instellen.
De Roland PK5 Midi Out dan aansluiten op T4 Midi B In.

Ik heb overigens 7 Midi-bestandjes gemaakt met elk een ander splitpunt (F#2 t/m C3), waarmee je door deze af te spelen vanaf de Tyros, de Midi Solutions Router kunt programmeren. Gewoon de T4 Midi B Out aansluiten op de Router Midi In1, het gewenste midi-bestandje afpelen, kabel weer verwijderen en Router Midi In1 weer aansluiten op ESI Midi Out. Als je wilt kan ik je deze wel mailen.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 17/05/2014 :  08:26:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Marcel,

Dat zijn waarschijnlijk de bestanden die Henk destijds van mij heeft gekregen.
Dan heb je ze dus al.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

Ruud
Advanced Member

1972 berichten

Geplaatst - 19/05/2014 :  19:53:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Marcel,

De Midi Router moet wel gevoed worden. De M-Audio voorziet de Router van zijn spanning via de midiverbinding.
Het kan dus goed zijn dat het ESI Keyboard dat niet via de midiverbinding doet. De NP30 van Yamaha bijvoorbeeld doet dat ook niet. Een Power adapter is dan noodzakelijk.
Ik heb overigens zelf geen Midi Router.

Groet,
Ruud
Ga naar bovenaan de pagina

tyros2
Senior Member

678 berichten

Geplaatst - 24/05/2014 :  08:22:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Marcel.

Fijn dat je nu kunt wat je graag wilde,
het in inderdaad een complexe materie waarvan
ik zelf ook nog maar weinig snap maar door juist
dit soort vragen op het forum te zetten zie je maar weer
hoe nuttig dit is.
Bedankt voor de lovende woorden richting Ruud en mij.
Voor jou ook een zonnige weekend gewenst.

Muzikale Groet
Henk
Ga naar bovenaan de pagina

Whippet
Starting Member

2 berichten

Geplaatst - 10/09/2014 :  17:47:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste,

Heb me pas geregistreerd hier op het forum.
Ik ben een oudere amateur-muzikant... voor ik mijn Tyros 2 kocht, speelde ik op een toonwiel Hammond. Je kan dus eigenlijk stellen, dat ik een 'ouderwetse' speler ben. Ook op mijn Tyros 2, speelde ik alles 'live', ik gebruik bv. nooit midifiles...
Sinds begin dit jaar heb ik nu ook een Tyros 5.
Omdat ik helemaal niets van Midi ken, had ik graag van u wat uitleg gekregen. Ik zou graag beide Tyros verbinden met elkaar.
De twee toestellen liggen op een K & M - standaard, het display van de Tyros 2 is daardoor volledig neergeklapt (ben wel van plan om een extern scherm aan te sluiten). Graag had ik de 3e voice van de Tyros 5 op mijn volledig manuaal van de Tyros 2 gekregen.
Of zijn er betere mogelijkheden?
Alvast dank voor uw antwoord!
Groeten uit België,


Verhaeghe Geert
Ga naar bovenaan de pagina

bertus
Senior Member

872 berichten

Geplaatst - 16/12/2014 :  14:58:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,
Wilde toch nog iets weten over midi versus het programma Kontakt 5.
Dat ia een programma alwaar je librarys (een verzameling klanken) kan inladen voor a.o. new age music en dergelijke maar die midi instellingen he.
Via Kontakt 5 kan je ook in de M-Audio een splitpoint instellen op een bepaalde plaats op de M-Audio, daar ben ik inmiddels wel achter, andere plaatsen ben ik nog niet achter.
Nu kan ik de sounds bedienen op mijn pc met het virtual keyboard en hoor ze uit speakers van de Tyros, mooi zou je zeggen maar het lukt mij niet om ze over de Tyros en de M-Audio te verdelen, b.v. Right 3 beneden (M-Audio) en Right 2 en 3 boven (Tyros).
Heb ik een bepaalde klank geselecteerd en wil over op een andere krijg ik de eerste niet weg.
Hoe is het aangesloten, van de pc vanuit USB naar de Tyros host.
M-Audio als gebruikelijk, Host (M-Audio) naar usb achterop de Tyros.
Kennelijk moet ik in de midi instellingen veranderingen aanbrengen, ik weet het niet. Ik krijg beide keyboards wel gelijk qua klanken dus dat de M-Audio als de Tyros klinkt maar verder niet. Heb zoveel dingen ermee geprobeerd maar iets doe ik fout.
Het gaat dus om het gebruik van een virtual synthesizer op de pc te gebruiken op beiden keyboards.
Heb je dan toch die midirouter nodig? Ondanks dat je splitpoints kan maken met Kontakt 5, een dan, de rest weet ik nog niet maar moet ook mogelijk zijn.
Als iemand daarmee bekend is hoor ik het graag....
Ook een Duitse site www.bestservice.de heeft die librarys en die passen weer in hun programma Engine, ook een gratis te verkrijgen aldaar http://www.bestservice.de/downloads.html

Die vraagt weer als je die opstart om een ASIO Device, wat dat ook mogen zijn.
Het zijn vreselijk duren pakketten daar maar zeker de moeite waard om eens naar te luisteren.

( Ruud, zou je mij dat pakketje ook willen toesturen, jou bericht op 16-05-2014 ) ?

Groet, Bert

Je zal maar een Tyros hebben, dan ben je toch de Koning te rijk?

Yamaha Tyros 3
Yamaha HS 50 M (2)
Yamaha HS 10 W

Bewerkt door bertus op 16/12/2014 15:12:05
Ga naar bovenaan de pagina

bertus
Senior Member

872 berichten

Geplaatst - 24/12/2014 :  13:05:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Ik kom er maar niet uit, tjonge wat is dat midi wat ik wil ingewikkeld. Wat heb ik gedaan, bij function midi, tabblad receive heb ik de instellingen zo ingesteld zoals Ruud ze op de foto gezet heeft, pagina 1 bij dit draadje, tweede bericht. Dan zou je denken nu ben ik er maar nee he. Bij het het tabblad transmit het volgende:
Right 1 midi b channel 1.
Right 2 midi b channel 2.
Right 3 midi b channel 3.
Achter deze instellingen staat alles aangevinkt.

Bij het tabblad receive eigenlijk hetzelfde maar ik heb een vermoeden dat dit niet goed is.

Ook staan er boven de vinkjes Note, Pc, cc, Pb en At.

Nu zal Pc wel staan voor computer maar waar staat de rest eigenlijk voor?

Nu had/kon ik even het geluid van de virtual synthesizer krijgen als ik een toets op de tyros indrukte en dat geluid van die synthsizer uit mijn pc speakers hoorde + het geluid wat toevallig op de tyros stond ingesteld uit de Tyros, dacht even nu ben ik dicht bij maar af en toe zie je door het bos de bomen niet meer en had ik deze instelling niet gesaved!
Ik weet nu echt niet meer hoe ik verder moet, moet de rest dan op die twee tabbladen op off staan?
Ik heb ook een midi kabel vanf mijn M-Audio naar mijn tyros in midi B in aangesloten en de keyboards klinken hetzelfde, iets wat Ruud al eerder aangaf.
Maar om nu de klanken van die synthesizer op de pc te laten bedienen door mijn tyros dus andersom en niet de tyros dan horen, blijft voor mij echt nog koffiedik kijken.
In de sofware Kontakt 5 staat bij midi instellingen digital workstation Port A.
Ik hoor graag suggesties...als ze er zijn, aub?


Groet, Bert

Je zal maar een Tyros hebben, dan ben je toch de Koning te rijk?

Yamaha Tyros 3
Yamaha HS 50 M (2)
Yamaha HS 10 W

Bewerkt door bertus op 24/12/2014 13:27:05
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 5 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina | Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000