Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 ppf-bestanden
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

eddycafmeyer
Average Member

154 berichten

Geplaatst - 10/08/2016 :  20:07:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb enkele ppf-bestanden ontvangen.
Hoe kan ik deze openen en gebruiken in mijn Tyros5?
Eddy

theplayer
Moderator

2751 berichten

Geplaatst - 10/08/2016 :  20:40:44  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
Hoi,

Bericht weer verwijderd, want ik zag dat ik onzin geschreven had.
Had niet goed gelezen.
Sorry.
Groetjes,




Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite

Bewerkt door theplayer op 10/08/2016 21:48:51
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1468 berichten

Geplaatst - 10/08/2016 :  21:27:15  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Vergeef me mijn onwetendheid. Wat is ee ppf file?
Of bedoel je PDF?
Grtzz,
Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

richard001
Average Member

346 berichten

Geplaatst - 10/08/2016 :  21:49:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Een ppf-bestand importeer je in de YEM.
Het bevat voices, styles of andere data voor de Tyros.

Vr.gr.
Richard
Ga naar bovenaan de pagina

eddycafmeyer
Average Member

154 berichten

Geplaatst - 11/08/2016 :  11:26:59  Toon profiel  Reageer met citaat
De ppf heb ik succesvol ingeladen in mijn T5 via de YEM,
Eddy
Ga naar bovenaan de pagina

richard001
Average Member

346 berichten

Geplaatst - 11/08/2016 :  13:32:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Mooi dat het gelukt is Eddy!

Ga naar bovenaan de pagina

ROMANTIKO
Average Member

475 berichten

Geplaatst - 12/08/2016 :  12:17:34  Toon profiel  Reageer met citaat
JA EDDY JE BENT NOOIT TE OUD OM TE LEREN ,GROETJES RIKO
Ga naar bovenaan de pagina

Kees Roskam
Junior Member

65 berichten

Geplaatst - 24/05/2019 :  20:20:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Vergeef mij mijn dommigheid want ik heb als Tyos3 gebruiker nog weinig ervaring met de Tyros5. Mijn keyboard-vriend heeft een gebruikte Tyros5 van Oostendorp en ik heb begrepen dat je geen losse voices (zoals bij de Tyros3 wel kon) met YEM kan inladen. Dan zou het hele pakket met externe voices gewist worden en alles opnieuw erin gezet moeten worden. Of begrijp ik dat verkeerd?
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1132 berichten

Geplaatst - 25/05/2019 :  09:42:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Kees,
de "YEM" (Yamaha Expansion Manager) is bedoeld om de content van de
expansionbank te beheren. (laatste versie = 2.5.2)
Men kan content (voices,......) in de YEM toevoegen (niet onbeperkt!).
Wanneer men bij het maken van het installatiepaket kiest voor transfer
naar het keyboard per USB-Stick zal altijd de expansionbank op het keyboard
geformatteerd worden, de inhoud wordt daarbij gewist en het nieuwe
installatiepaket wordt geïnstalleerd.
Men moet hierbij het gewenste bestaande selecteren + de nieuwe content.
Indien men de transfer per "WiFi" doet wordt de expansionbank niet geformatteerd
en kan men dus content bijvoegen zonder dat de bank op het kbd. gewist wordt.
Ik werk altijd met de USB-stick, heb geen ervaring met WiFi.
In elk geval, in de "YEM" wordt niets gewist als jij dat niet wil.
Zeer nuttige en deskundige uitleg vindt je in de handleiding
van Richard van Straten "YEM stap voor stap" v1.2.1.
Mocht je deze handleiding niet hebben stuur je mij maar een
mailtje via mijn profiel op dit forum, dan krijg je er
van mij één terug met in bilage de betreffende handl.in pdf.




VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Kees Roskam
Junior Member

65 berichten

Geplaatst - 25/05/2019 :  12:54:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Bedankt voor je uitleg, Eddy. Dan moet dus inderdaad in de computer de nieuwe voice worden toegevoegd aan het eerder gemaakte YEM bestand waardoor alles weer opnieuw wordt overschreven. Maar dan is er een ander probleem. In de winkel is het één en ander overgezet van de ingeleverde Tyros3 naar de 5. Helaas niet de UVN-voices. Maar wel andere bestanden, waaronder het bij Yamaha gekochte Organ en Vocal pakket. Die bestanden zijn in de winkel er ingezet en heeft mijn vriend dus niet zelf in zijn computer. Hoe kom ik daar dan nu aan? Zijn die uit de Tyros5 te kopiëren naar de computer?

PS. Mijn vriend heeft als blijvend gevolg van een herseninfarct moeite met begrijpend lezen en schrijven waardoor ik dus help bij dit soort dingen.
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Advanced Member

1132 berichten

Geplaatst - 25/05/2019 :  14:46:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Kees,
gekochte content kan terug gedownload worden bij Yamaha MusicSoft vanuit
het account van de koper.
De content is echter enkel bedoeld voor één kbd. en wel dit waarvan
de id-sleutel (bestand 27 op het kbd) in de YEM geladen werd.
Indien de content niet aangekocht werd via het account van je vriend
doch via het account van de winkel kan je je best tot deze winkel wenden.
Of de inhoud van de expansionbank van het kbd. te kopiëren is en
of dit zou werken in de YEM, weet ik niet.
Mocht je er niet uitgeraken kan je altijd het probleem per e-mail
aankaarten bij Yamaha, via deze link:
https://eu.yamahamusicsoft.com/help
Je krijgt altijd, binnen enkele dagen antwoord en mijn ervaring
is dat Yamaha steeds probeert te helpen indien mogelijk en klantvriendelijk is.



VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

Kees Roskam
Junior Member

65 berichten

Geplaatst - 25/05/2019 :  15:28:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Bedankt Eddy, als ik binnenkort weer bij hem ben ga ik het één en ander verder uitzoeken.
En die winkel waar ik het over had is natuurlijk de Oostendorpwinkel.;-)
Groetjes, Kees.
Ga naar bovenaan de pagina

Kees Roskam
Junior Member

65 berichten

Geplaatst - 28/05/2019 :  14:21:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik ben nu bij mijn vriend en heb de twee pakketten weer kunnen downloaden. Als ik deze in de YEM importeer vraagt hij om een user ID en wachtwoord. Ik vul dezelfde in als bij mijn Yamaha-account. Maar dat lukt dan niet. Is dat een ander user-id?
Ga naar bovenaan de pagina

theplayer
Moderator

2751 berichten

Geplaatst - 28/05/2019 :  14:59:52  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
In de Tyros kun je een user id op usb-stick saven.
Dat moet je uploaden en dan krijg je een nieuw terug.
Dat voer je in in de YEM.
Wellicht heeft je vriend dat ID.
Groetjes,




Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite
Ga naar bovenaan de pagina

Kees Roskam
Junior Member

65 berichten

Geplaatst - 28/05/2019 :  19:16:52  Toon profiel  Reageer met citaat
JIPPIE!!!! Het is allemaal gelukt. Vriend blij , ik blij, en weer wat geleerd. Dank voor de hulp.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000