Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros 5 Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 2 microfoons aansluiten op de T5
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 23/07/2017 :  06:36:12  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Is het mogelijk om 2 microfoons aan te sluiten op de T5? Op de T2 had ik het wel eens gedaan. Kan je b.v 2 microfoons via een splitter op de microfooningang zetten? Ik ga namelijk binnenkort af en toe met
een zangeres optreden en heb zelf ook een microfoon nodig.
Dank alvast voor tips
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!

theplayer
Moderator

2510 berichten

Geplaatst - 23/07/2017 :  07:07:35  Toon profiel  Bezoek de homepagina van theplayer  Reageer met citaat
Hoi Heiko,

Ik denk dat het wel mogelijk is om via een splitter geluid uit beide microfoons te krijgen.
Maar ideaal is dat natuurlijk niet, want je kunt dan niet voor iedere microfoon een aparte instelling maken.
Beter is het om gebruik te maken van een klein mengpaneeltje waar ook een effectprocessor in zit.
Die zijn er tegenwoordig al van rond de € 100,00 van Behringer te verkrijgen.
Je kunt dan de twee microfoons en de Tyros invoeren en alles uitvoeren naar je versterker.
Groetjes,





Kennis van je instrument geeft meer zelfvertrouwen!
Ga naar mijn Tyrossite
Ga naar bovenaan de pagina

maartenb
Moderator

778 berichten

Geplaatst - 24/07/2017 :  13:24:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,

Een splitter zou ik NIET doen. Een splitter kan alleen van één bron naar twee doelen, maar wat jij wilt is van twee bronnen naar één doel. De geluidskwaliteit is dan onvoorspelbaar.

Wat je nodig hebt is een mengpaneel, zoals Frans ook aangeeft.

De Yamaha megpaneeltjes lijken me erg handig hiervoor, zoals de Yamaha AG03. De microfoon van de zangeres gaat naar de Tyros. Het signaal van de Tyros (met zangeres) gaat naar de AG03. Jouw microfoon gaat ook naar de AG03. De uitgang van de AG03 gaat naar de versterker.

Je kunt ook ietsjes meer uitgeven voor de grotere broer, nl. de Yamaha AG06. Nu kun je beide microfoons èn de Tyros op de AG06 aansluiten. Je gebruikt dan de effecten van de AG06 voor zowel zang als jezelf.
Een andere optie is om de twee microfoons op de AG06 aan te sluiten en de uitgang van de AG06 aan de ingang van de Tyros. Je gebruikt dan de effecten van de Tyros. De zangeres en jij gebruiken dan hetzelfde effect. Je kunt wel de volumes van elke microfoon apart regelen.

Succes, en ik ben benieuwd naar je uiteindelijke keuze.

Maarten
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 25/07/2017 :  11:37:22  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Frans en Maarten,
Ik had al een verloopkabeltje besteld 1xmale-2xfemale, was ik voor
€ 11,- klaar. Zaterdag gaan we repeteren, en kijken of het voldoet.
Anders moet ik inderdaad zo'n paneeltje aanschaffen.
Ik laat het jullie weten.
Hartelijk dank voor de info.
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 27/07/2017 :  17:43:31  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Vanmiddag kwam het kabeltje binnen en natuurlijk heb ik meteen
de 2 microfoons aangesloten. Werkt vooralsnog prima!
Zaterdag ff uittesten met de zangeres.
I'll be back
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

maartenb
Moderator

778 berichten

Geplaatst - 27/07/2017 :  20:38:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Dat had ik niet verwacht...

Bedankt voor de terugkoppeling, ben benieuwd naar je ervaringen as. zaterdag.


Maarten
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2303 berichten

Geplaatst - 27/07/2017 :  23:06:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,

Realiseer je wel dat beide microfoons elkaar beïnvloeden, als je bijv. één van de twee los zou koppelen dan wordt de andere luider.

EQ aanpassingen en reverb zullen altijd voor de twee microfoons gelden.
De VH2 (harmonizer) kan niet omgaan met 2 stemmig zang en daarop harmonies maken.

Waarschijnlijk wist je dit al lang
Ga naar bovenaan de pagina

Ronny
Average Member

233 berichten

Geplaatst - 28/07/2017 :  10:28:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko, ben ook benieuwd naar het resultaat van dit experiment .


Ronny
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 28/07/2017 :  13:30:07  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Hoi Roel,
ff een reactie op jouw bericht:

De twee mic's blijven gedurende het gehele optreden aangesloten.

We zoeken een microfooninstelling die het meest bij haar stem past
(mijn stem is tenslotte maar bijzaak, ik ben het "rauwe randje")
Van deze instellingen maak ik een preset, gekoppeld aan de registraties van de nummers die zij zingt.
Heeft zij pauze dan ga ik weer over op mijn eigen presets en registraties.

Wel goed dat je de VH even aanhaalde, daar had ik niet bij stil gestaan. Ik heb daarom nu registraties gemaakt waarin we de versen zonder VH 2-stemmig zingen en de chorus unisono met VH op de "achtergrond" Mocht dat niet klinken dan kan ik nog een koor onder mijn linkerhand zetten en blijven we
2-stemmig (zonder VH) zingen, toch?
(p.s of ik hou mijn mond tijdens de chorus en kan de zangeres met VH samen zingen)

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!

Bewerkt door Heiko op 28/07/2017 15:07:33
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 30/07/2017 :  15:16:46  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Beste mensen,
Het is gelukt! Zoals ik hiervoor al zei, ik heb verschillende registraties gemaakt met en zonder VH. Twee nummers sprongen er kwalitatief meteen bovenuit: Amazing grace (met VH en GospelHmm op de linkerhand) en Mother how are you today waarbij ik de (voor dit nummer specifieke) 2e stem van de zangeres aanstuur met mijn rechterhand.
Ook het gezamelijk een duet zingen ging prima (dus zonder VH)
Volgende keer zal ik wat geluidsfragmenten met jullie delen.
Iedereen bedankt voor het meedenken!
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

Ronny
Average Member

233 berichten

Geplaatst - 31/07/2017 :  09:06:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank om uw ervaring te delen met ons Heiko, ik zie al uit naar de geluidsfragmenten .
Heb wel nog één vraag " Kan je niets overbelasten of beschadigen door 2 microfoons aan te sluiten op de Tyros ???

Ronny
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 31/07/2017 :  11:33:05  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Daar heb ik niet aan gedacht, maar gevoelsmatig denk ik dat dit
niet uit maakt. Een microfoon is geen energiebron. De experten onder ons kunnen dit waarschijnlijk beter uitleggen..?
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2303 berichten

Geplaatst - 31/07/2017 :  12:31:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Klopt helemaal Heiko! Dynamische microfoons geven doorgaans een max spanning van ongeveer 3 tot 4 mV, veroorzaakt door de trillingen van de lucht (= geluid).

Condensator microfoons hebben een externe voedingsspanning nodig en die komt via de microfoonkabel vanaf een mixer. (Fantoomspanning = 48 V) De Tyros biedt deze niet aan en daar kan dus niks misgaan

Ga naar bovenaan de pagina

Ronny
Average Member

233 berichten

Geplaatst - 08/08/2017 :  13:16:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Misschien een heel domme vraag van mij, maar zou het dan niet mogelijk zijn een mengpaneeltje aan te sluiten op de mic ingang van de Tyros?
Ga naar bovenaan de pagina

Heiko
Advanced Member

1382 berichten

Geplaatst - 08/08/2017 :  15:25:15  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Heiko  Reageer met citaat
Domme vragen bestaan niet, maar mensen die niet goed opletten wel
Jouw vraag is door Frans en Maarten hierboven al beantwoord.
Ik heb alleen geen zin om €100 uit te geven voor een paar vrijwilligeroptredens (verzorgingstehuizen),
onbetaald dus,ok?
Grtzz, Heiko

Maak je niet ongerust als de muziek uit je tenen komt....
als het je neus uit komt is het véél erger!
Ga naar bovenaan de pagina

Ronny
Average Member

233 berichten

Geplaatst - 08/08/2017 :  19:30:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Heiko,

Ik bedoel een mengpaneeltje aansluiten op de mic ingang van de tyros en gebruik maken van de effecten van de T5 op verschillende micro's . Dit vind ik niet terug in voorgaande .
Grts,

Ronny
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000