Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Genos Forum
 Genos gerelateerde onderwerpen
 Genos ervaring zonder Tyros historie
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina | Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 4

tyro
Advanced Member

1340 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  13:21:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Luc,

Op welke manier heb je de Neo Ventilator II "leslie 122 simulator" aangesloten?

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  14:28:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Tyro,
Ik heb de line out 1&2 v/d Genos verbonden met de InL & InR/Mono v/d Ventilator II en de OutL & OutR/Mono v/d Vent II naar een apart kanaal v/d mixer waar ook de Genos op een ander kanaal is aangesloten. In mijn geval de Roland VM 3100pro.
In de Genos heb ik de upper waar de orgeklank is geregistreerd via de Line out omgeleidt naar Line out 1&2.
Het werkt perfect, je kan uw setup opslaan in een registratie.

Met vriendelijke groeten
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2537 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  14:31:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Of neem er een 'clonewheel' naast. Ik heb onlangs de Viscount Legend Live erbij genomen:

Echte drawbars en een Leslie simulatie die de Ventilator doet verbleken
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  17:09:46  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo T-Rossie,

Daar heb ik ook al aan gedacht maar dan het kleinste model "Keyb Solo" €1090, of de Hammond SK1 met 73 toetsen dan heb ik ineens een tweede klavier, maar de prijs lijkt €1882 is aan de dure kant.
Maar met de hammondklank v/d Tyros5/Genos ben ik kom ik al zeer ver.
PS: hoe reageert de viscount Keyb Live via midi met bvb: een transpose op de yamaha?

Met vriendelijke groeten
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

ton Wouters
Junior Member

55 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  17:13:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Te gek die viscount, ikzelf heb een keer op een viscount Hammond clone gespeeld en kan het iedereen aanraden. Zelf heb ik een Clavia nord stage 3 omdat ik de piano en synth sectie nodig heb,anders was de Viscount zeker een goede optie. Deze B3 sound kun je ook niet vergelijken met de orgel uit de Genos of PA4x, het is als de echte B3.
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  17:59:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Ton,

Als je voor puur orgel gaat klopt het inderdaad, maar in een geheel met bvb: de begeleiding van een style met een volledige setting dan moet je de B3 enorm goed kennen of het gaat om een Tyros5/Genos een korg PaX4 of een echte B3.
Neem de de instrumenten elk apart dan is het niet moeilijk. Diegene met bijgeluiden, gekraak en gepiep is natuurlijk de echte hé.
Dit hoort nu eenmaal bij de Hammond toonwiel orgels, hoe ouder hoe erger. Dit is een must voor de echte liefhebbers.
Luister maar eens naar Joey De Francesco (you tube).
Je mag gelijk welk cloon zetten tegen de echte B3, alleen de hammond toonwielorgels zullen in de hoge noten mooi rond klinken.
Tot nu toe nog niet gelukt bij de clone's en zelfs bij de nieuwe Hammond XK5.
Maar nu ben ik aan het muggeziften hé.
Zo is het eigenlijk met elk instrument.

Met vriendeljke groeten
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2537 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  18:11:37  Toon profiel  Reageer met citaat
@Luc: Het enige midi wat op mijn Legend Live is aangesloten is een baspedaal... en daar laat ik het bij, heerlijk om weer puur te orgelen.

De 'leakage' of Crosstalk (de bijgeluiden) zijn zelfs regelbaar op de Legends. (ook op de Nord C2D trouwens)

Zoals Ton opmerkt : Yamaha, Korg, maar ook Hammond krijgen deze sound nog niet uit hun keyboards.
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1340 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  18:49:35  Toon profiel  Reageer met citaat
@ Luc,

Ik ken de setup die je gebruikt wel.

Alleen wanneer men de sub line outs gebruikt
verlies je het master effect zoals de real reverb.
Je kan dan wel een insert reverb kiezen maar geen real reverb.

En je moet wel sounds zonder ingebakken leslie effects gebruiken.

Je kan ook de line outs van de VENT II weer terug in de Genos routen.

Maar we dwalen wel van het topic af.


Groeten, Wim

Bewerkt door tyro op 09/12/2017 18:50:38
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  21:11:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo T-Rossie & Tyro,

Ik ken de Keyb orgels van voor de samenwerking met Viscount, trouwens 'Joey De Francesco' heeft zijn medewerking verleend aan de de onwikkelaar van Keyb. De vroegere invoerder van Wersi België te Lommel J.C die vroeger hammond orgels heeft hersteld had zo een eerste generatie van Keyb (Keyb Duo), en inderdaad ook hij vertelde dat de keyb het beste was wat hij al gehoord had van hammond clone's.

Om nog even te antwoorden op Tyro, het is logisch dat het effect niet mee wordt gestuurd via de Line out. Dit geluid vertrekt direct na de klankopwekking. Mijn Roland mixer VW 3100 pro heeft fantastische effecten waaronder de reverb dus de klank komt zeker tot zijn recht.
Even opmerken een hammondsound daar wordt amper reverb aan toegevoegd, tenzij eventueel een "Springreverb" wat indertijd werd gebruikt. De hammond orgelklank "met drawbars" schakel ik droog d.w.z rotoreffect off, dit gaat natuurlijk niet met de vaste preset orgelklanken met rotoreffecten of "Art" sounds.
Zeer belangrijk! de Line out zeker nier terug routen naar de Line In v/d Tyros5/Genos, omdat het gaat rondfluiten (terugzingen) wat het instrument zou kunnen beschadigen!!

Met vriendelijke groeten
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1340 berichten

Geplaatst - 09/12/2017 :  23:05:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Je kan rustig de sub line outs terug routen naar de line in.
Wat via de sub out gaat, gaat niet via de main out.

Ik heb zo mijn VENT II er tussen zitten en werkt perfect.
Ik gebruik i.p.v. het Rotary effect een beetje reverb.

In het Live Organ pack zitten een aantal organ sounds zonder rotary
effect dus uiterst geschikt voor de VENT II.

De Genos heeft nu wel betere Rotary effecten dan de T5 en ook beter te controleren.
De T5 had alleen maar een soort LFO.

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 10/12/2017 :  09:36:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Tyro,

Ik heb bij mijn Tyros5 de Out L & R v/d VentII terug gerouted naar T5 met een enorm piegeluid tot gevolg, bij de Genos nog niet geriskeerd, ik kan het nog eens proberen.De Genos heeft inderdaad een betere Rotary, maar de VentII is nog meer realistisch.
Als je de Leslie 122 hebt gehoord dan merk je dat deze er zeer dicht bij komt.
Ik had de Live Organs als premiumpack in de tyros5 en de clean orgels waren uiterst geschikt voor de VentII, ik hoop dat ik deze opnieuw zal kunnen downloaden voor de Genos want dit pakket is van Easy Sounds de. Ik had beter dit pakket rechtstreeks daar gekocht.

Met vriendelijke groeten
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1208 berichten

Geplaatst - 10/12/2017 :  12:16:25  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Luc,
Je kan zonder problemen de "oude"T5 versie van Live organs met de yem in de Genos laden , trouwens werken alle oude pakketten op de Genos .
Wat ik wel vreemd vind is dat de nieuwe Yamaha packs die ook op de T5 waren uitgebracht geen aanpassingen hebben op de Drum kits , je zou toch aannnemen dat de Revo drum kits daar in verwerkt zouden zitten .
Ook zijn er bij het( Genos) Country musician pakket enkele western gitaren verdwenen , deze klonken in mijn optiek beter dan de onboard western gitaren van de Genos .

Arno

en wil je echt een goed leslie effect , Leslie box aansluiten :-) ( of een Motion sound )

Genos /MFC10 /Nord5D/Tannoy D8 Monitors
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 10/12/2017 :  13:13:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Soneg,

Ik heb nog niet geprobeerd, maar normaal wordt bij het downloaden van een pakket via de "Yamaha Premium voices&styles" het identificatie nummer van uw instrument (T5) opgeslagen.
Zo heb ik verschillende paketten gekocht via de yamaha site zoals: US/Euro organs, entertaner 2016, Dance 2016, alto saxes, panflutes, trombone en Live organs.
Van deze pakketen is er één die gemaakt zijn door Easy Sounds (live organs). Normaal moet je wachten tot de download voor de Genos voorhanden is.
Bij yamaha hebben ze nog veel werk voor het aanpassen v/d Premium voices, hopelijk worden pakketen zoals "Country musician" nog bijgewerkt.

MVG
Luc
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1340 berichten

Geplaatst - 10/12/2017 :  15:14:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb alle Tyros5 packs in mijn Genos kunnen laden.
Ik heb 4 packs geüpgraded naar Genos formaat.
Ik had van alle packs de tyros5 types bewaard.
Live Organ pack heb ik ook gewoon kunnen importeren.

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

sampleman
New Member

34 berichten

Geplaatst - 10/12/2017 :  20:28:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

Mag ik vragen waar je de "Live organs" hebt aangekocht? omdat ik deze via de site van "Yamaha Premium voices & styles" heb gekocht en gedownload. Ik ben gaan kijken rechtsreeks bij "Easy Sounds" daar staat inderdaad dat je deze gewoon terug met de nieuwe YEM 2.50 versie terug kan zetten.

MVG
Luc
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 4 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina | Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000