Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Genos Forum
 Genos gerelateerde onderwerpen
 genos is een drama tov tyros
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

superpianoshow
Starting Member

15 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:02:02  Toon profiel  Reageer met citaat
ik ben al een paar jaar een bezitter van een tyros 3 en later Tyros 4
gezien ik niet elke keer mn gehele repertoire wil bijstellen heb ik de Tyros 5 overgeslagen, ook omdat deze vrijveel leek op de Tyros4

onlangs de Genis aangeschaft om weer bij te zijn met alle yamaha nieuwigheden
en kwam voor mn **** euro van een koude kermis thuis.
volgens de verkoper “van wie ik de naam even niet noem”
zou de Genos dus alles kunnen wat een Tyros 4 kan
Nou das dus niet waar, ook niet een beetje.....

ik zou geheel mijn hele repertoire opnieuw moeten gaan programmeren.
Hij leest niks van geluiden. registraties weer wel maar schakelt geen midi song mee
en nee deze stonden niet in freeze, of parameter lock
ik ben namelijk geen beginner met Tyros

Maar na twee dagem pogingen om mijn setup over te zetten heb ik het opgegeven

Genos haat Tyros

Leest geen UVN files T4
Geen drums geen sounds

Dus helft van de songs geen piano
Helft van de songs geen drums
terwijl er wel een overzet progje was van T4 naar T5

Leest geen bip files van T4
Geen instellingen, geen galm geen total eq instellingen
Kan niet scrollen door de inhoud van de registration
Ik gebruik registraties per nummer om mijn instellingem per nummer ook van extern master klavier te lunnen savej

Kan niet scrollen in registrations en nummer kiezen
Pakt geen midi songs in registrations
Display erg onhandig en moeilijk leesbaar
Bij losse midi keuze staat transpose verkeerd galm ook transpose piano ook niet
Maakt geen kontakt met laptop op harddisk over te zetten
Song in main menu niet te lezen
Bijbehorende register naam niet in main display
Leest geen dubbel midi song a en b
dus lekker snel switchen van ene naar andere midi kan je vergeten
je kan alleen van midi naar audio en visa versa
iets wat echt niemand gebruikt
Leest geen Multipad sounds
dus elke multipad die ik op de T4 heb toegevoegd pakt hij niet.

dan het display...’alles wat van belang is, is zo klein dat het niet leesbaar is
alle info die on stage niet relevant is is mega groot
het kantelbare display zit nu muurvast dus niet mee te werken tensij je hem rechtop zet met de toetsen naar beneden... tja....

Totaal niet compatibel met T4 dus

Het apparaat klinkt prachtig hoor, maar Yamaha is even de muzikant vergeten die elk jaar zo ding koopt voor **** duizend, en denkt alleen aan nieuwe klanten

wie dit apparaat kwa layout onder handen heeft genomen is hoogst waarschijnlijk nieuw bij yamaha, en in mijn belevenis en met alle respekt een echte idioot

want zeg nou zelf, als je al **** kan ophoesten elk jaar, moet je minimaal muziekant zijn en je geld ermee verdienen, en als dat zo is wil je je programma erin kunnen laden en doorbouwen.
ik met 6000 nummers aan repertoire zou minimaal 3 jaar bezig zijn om alles over te zetten.
en dat ga ik dus niet doen, Jammer Genos!
De Genos is bij mij retour en heb van ellende maar een Tyros 5 gekocht
schaam je yamaha!

Bewerkt door T-Rossie op 03/01/2018 01:01:38

Wim ter Schiphorst
Average Member

146 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  22:58:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Waren meerdere in eerste instantie met dit probleem. Maar door het goed (exacte kopie) op de usb stick blijft de registratie hetzelfde als op de Tyros en was voor deze betreffende personen, vaak ook muzikant, het probleem opgelost.
Dat van het scherm is voor sommige nog steeds een probleem.
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1208 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  23:10:57  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Yamaha heeft 1 grote fout gemaakt , geen conversie programma voor de Tyros serie naar de Genos !
Nu na 2 maanden heb ik ongeveer 500 van mijn ± 2000 registraties die ik de afgelopen 15 jaar op de Tyros serie had gemaakt weer klaar voor de Genos ,Omdat de geluids kwaliteit en uiteindelijk de bediening toch wel erg fijn zijn ten opzichte van de tyros 5 ga ik uiteraard verder met de Genos , als je zoals jij je brood er mee moet verdienen ligt de zaak natuurlijk anders en zou je eerst de Genos "erbij" moeten hebben en dan na een half jaar voorbereiden met de Genos er op uit kunnen gaan .
Momenteel is Yamaha druk bezig met een update , en ik hoop dat er uiteindelijk voor vele mensen een oplossing komt voor de "kleine"bugs en dat er voor de overstappers een eenvoudigere manier komt om je registraties te behouden .

Wat mij wel erg opvalt is dat er een heleboel mensen niet de moeite nemen om de handleiding en het refence manual door te nemen , dit zou een heleboel ergenis en problemen voorkomen bij veel mensen .

Gr, Arno / Soneg

PS, Ik lees net in een ander topic dat je al na 2 dagen de moed hebt "opgegeven" , dat is echt te kort om een "beetje" vertrouwd te raken met de Genos , is toch even meer geduld en werk voor nodig , maar dat is het op den duur wel waard .

Genos /MFC10 /Nord5D/Tannoy D8 Monitors

Bewerkt door Soneg op 02/01/2018 23:21:50
Ga naar bovenaan de pagina

Peter_F
Starting Member

7 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  23:32:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Is het zo een groot probleem om van tyros naar genos om te schakelen? Ik schakel van t5 over naar genos maar zijn dan alle registraties/midifile onbruikbaar? Al mijn data die Ik gebruik staat op USB nu. Moet Ik mij zorgen beginnen te maken?
Ga naar bovenaan de pagina

tyro
Advanced Member

1340 berichten

Geplaatst - 02/01/2018 :  23:52:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb zo'n 3000 registraties overgezet en ik ben er nog geen tegen gekomen die niet werkt.

Groeten, Wim
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

2537 berichten

Geplaatst - 03/01/2018 :  01:00:18  Toon profiel  Reageer met citaat
@John;
Allereerst welkom op dit forum!
Jammer dat je in de 'problemen' bent gekomen door de Tyros4 al van de hand te doen voordat je kon wennen aan de Genos. Zéker als de instrumenten beroepsmatig worden gebruikt is dat geen verstandige zet geweest.

Naar mijn mening is de Genos een top-machine en hij staat qua mogelijkheden en klank ver boven zijn voorgangers..... hij werkt hier en daar een beetje anders en dat vergt wat gewenning.

Dat bepaalde registraties niet goed werken kan diverse oorzaken hebben:
a.De style/voice die wordt aangeroepen staat (nog) niet op de Genos
b.De style/voice staat op een andere drive of bevindt zich in een andere map

Heel belangrijk is dat de mappenstructuur van een Tyros en Genos identiek worden gemaakt en dat wordt soms over het hoofd gezien.
Jouw verhaal lezend krijg ik de indruk dat je erg veel externe voices en drumkits gebruikt. Als die dan niet ingelezen kunnen worden op Genos verbaast het me niet dat dat niet gaat werken.

Yamaha heeft een aantal Expansion Packs reeds omgezet voor gebruik in Genos, maar doen andere leveranciers dat ook?

Verbinden met een computer/laptop werkt als een speer en de Genos wordt binnen enkele seconden herkend.

Mijn Multipads afkomstig van T3, T4 en T5 (500 stuks?) doen het geweldig. Wat werk bij jou dan niet?

Scrollen in de registraties gaat fantastisch en er is zelfs een 'search' mogelijkheid.

Als je een losse midifile aankiest zal de transpose neutraal staan en de 'default' toonsoort afgespeeld worden.

Geen idee waarom je elk jaar een nieuw keyboard zou moeten kopen. Eens per 3-4 jaar lijkt me voldoende

Ook ik heb moeten wennen en mijn structuur op de USER drive gefatsoeneerd. (gebruik géén USB sticks) Genos doet alles wat ik wil prima, snel en goed.

Hopelijk ben je gelukkiger met de T5?
Ga naar bovenaan de pagina

Wim ter Schiphorst
Average Member

146 berichten

Geplaatst - 04/01/2018 :  23:40:55  Toon profiel  Reageer met citaat
citaat:
[i]
Leest geen UVN files T4
Geen drums geen sounds



Volgens mij staan er op de Yamaha download site (waar je ook de updates vanaf haalt) audiofiles. De drum audiofiles gebruikt in de Tyros.
Zou daar even kijken of ik het juist heb.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim ter Schiphorst
Average Member

146 berichten

Geplaatst - 05/01/2018 :  00:22:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Toevoeging op mijn vorig antwoord. Daar staat ook een zipfile
"megavoiceEnhager" Volgens mij een programmaatje om Tyros voices naar de overeenkomstige Genos voice te configureren!
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 05/01/2018 :  09:44:47  Toon profiel  Reageer met citaat
UVN-files in YEM laden via op voorhand gemaakt UVI-bestand;
in YEM naar PPI-bestand verwerken en dan event. via USB-stick
in Genos laden via Expansion.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000