Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Genos Forum
 Genos gerelateerde onderwerpen
 Genos aan de pc
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

Dutchloner
Starting Member

15 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  12:44:34  Toon profiel  Reageer met citaat
T-Rossie, bedankt weer voor je inbreng. Hieronder een stukje uit de "User Guide" van de Focusrite Scarlett 2i2

Note the Scarlett 2i2 has no “Mic/line” switch – the Focusrite preamplifier stage is automatically configured for a microphone when you plug an XLR into the input, and for a line or instrument when you connect a jack plug. Set the LINE/INST switch next to the socket to INST if you are connecting musical instrument (a guitar in the example) via an ordinary 2-pole (TS) guitar jack, or to LINE if you are connecting a line level source such as a keyboard, synthesiser or the balanced output of an external audio mixer via a 3-pole (TRS) jack. Note the Combo connector accepts both TRS and TS types of jack plug.

QuiRobinez, ook jij bedankt voor je inbreng. Het wordt me allemaal wel steeds duidelijker. Ik heb de drivers gedownload voor de "2nd gen Focusrite Scarlett 2i2" en er staat een ASIO icoon op mijn beeldscherm. Ik ga ervan uit dat dit allemaal goed is. Ik ga nu met de rest van je verhaal aan de gang om te kijken of dit nog invloed heeft op mijn mono/stereo "klacht". Nu schrijf je:
- de Linker output van je genos sluit je aan op ingang 1 van je focusrite met een Mono Jack kabel (6.3mm)
- de Rechter output van je genos sluit je aan op ingang 1 van je focusrite met een Mono Jack kabel (6.3mm)
en hier gaat het effe mis in mijn hoofd, want ik zou niet weten wat ingang 1 is. Ik heb aan de voorkant twee mogelijkheden om instrumenten aan te sluiten, bijv: een elektrische gitaar en een microfoon en aan de achterkant heb ik 2 line outs voor speakers en mijn usb aansluiting naar de pc. Ik moet dus 1 ingang aan de voorkant gebruiken, om mijn keyboard op aan te sluiten. Daarom mijn vraag naar welke kabels er gebruikt moet worden en welke uitgang(en op de Genos?

Laat ik duidelijk zijn. Ik wil zoveel mogelijk begrijpen waar het ergens verkeerd gaat in mijn verhaal. Maar voor hetzelfde geld zit de fout niet bij mij, maar in het Focusrite-kastje zelf. Vandaar dat ik eerst alles geprobeerd wil hebben, vóórdat ik contact opneem met de dealer.

Je voorbeeld song van Sting klinkt geweldig en laat zien dat ook de pa4x een topapparaat is. En al die videobewerkingen die je er ingemonteerd hebt ziet er geweldig uit, maar ik ben niet zo van de video bewerkingen, dus dat zal hem niet echt gaan worden bij mij. Toch bedankt dat je het wilde delen.

Met vriendelijke groet,
Frits.
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

377 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  13:10:03  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchloner


...

QuiRobinez, ook jij bedankt voor je inbreng. Het wordt me allemaal wel steeds duidelijker. Ik heb de drivers gedownload voor de "2nd gen Focusrite Scarlett 2i2" en er staat een ASIO icoon op mijn beeldscherm. Ik ga ervan uit dat dit allemaal goed is. Ik ga nu met de rest van je verhaal aan de gang om te kijken of dit nog invloed heeft op mijn mono/stereo "klacht". Nu schrijf je:
- de Linker output van je genos sluit je aan op ingang 1 van je focusrite met een Mono Jack kabel (6.3mm)
- de Rechter output van je genos sluit je aan op ingang 1 van je focusrite met een Mono Jack kabel (6.3mm)

en hier gaat het effe mis in mijn hoofd, want ik zou niet weten wat ingang 1 is. Ik heb aan de voorkant twee mogelijkheden om instrumenten aan te sluiten, bijv: een elektrische gitaar en een microfoon en aan de achterkant heb ik 2 line outs voor speakers en mijn usb aansluiting naar de pc. Ik moet dus 1 ingang aan de voorkant gebruiken, om mijn keyboard op aan te sluiten. Daarom mijn vraag naar welke kabels er gebruikt moet worden en welke uitgang(en op de Genos?


Ja dat moest zijn ingang 1 en ingang 2 in mijn uitleg, ik had dit al in de tekst aangepast, maar je was waarschijnlijk al met een reply bezig.

het asio icoon kun je gebruiken om de buffersize in te stellen van je geluidskaart. (in verband met de latency zoals beschreven in mijn verhaal)

Dus wat je moet doen voor het aansluiten van de genos:
- voorop je scarlet interface zie je 2 inputs naast elkaar
- de Linker output van je genos sluit je aan op ingang 1 van je focusrite
- de Rechter output van je genos sluit je aan op ingang 2 van je focusrite

Op die manier krijg je zowel het linker als rechter spoor van je genos tegelijktijd binnen in je computer. Daarna kun je de rest van de stappen in mijn uitleg volgen.

Het is overigens echt geen fout in je focusrite interface, audio interfaces hebben mono ingangen die je dan combineert tot 1 stereo spoor. De meeste drivers hebben aparte asio sporen (1 en 2 in jouw geval die beide een mono spoor van de genos hebben waar 1 het linker kanaal is en 2 het rechterkanaal), maar ook vaak kun je in de asio driver al een gecombineerd stereo spoor kiezen waarbij deze kanalen door de focusrite driver al samengevoegd worden. Deze herken je dan aan de 1/2 input markering, wat inhoudt dat kanaal 1 links gepanned is en kanaal 2 rechts gepanned en dat dat als stereo spoor in de computer binnenkomt.

citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchloner


Je voorbeeld song van Sting klinkt geweldig en laat zien dat ook de pa4x een topapparaat is. En al die videobewerkingen die je er ingemonteerd hebt ziet er geweldig uit, maar ik ben niet zo van de video bewerkingen, dus dat zal hem niet echt gaan worden bij mij. Toch bedankt dat je het wilde delen.


Dat begrijp ik en zei ik ook in mijn beschrijving van de stappen, het is ook meer bedoeld als een demo voor jou voor met name het rechtergedeelte van het scherm in combinatie met het geluid zodat je weet wat je kunt verwachten als je het goed ingesteld hebt.

Het rechtergedeelte van het scherm waar je mij ziet spelen en het geluid komen dus rechtstreeks van het filmpje uit obs studio, wat je dus krijgt door op record te drukken in obs studio. In jou geval zou je dan beeldvullend het rechter gedeelte van het scherm in de demo krijgen met die stereo sound kwaliteit wat je vervolgens in 1 keer kunt uploaden naar youtube.

Alle video bewerkingen in de demo kun je dus negeren, dat is meer voor mijn doelgroep, dus alleen het rechtergedeelte plus het geluid komt uit obs studio

Bewerkt door QuiRobinez op 10/01/2018 13:13:06
Ga naar bovenaan de pagina

Dutchloner
Starting Member

15 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  14:39:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo iedereen,

Heb de Focusrite Scarlett 2i2 verbonden met de Genos op de Main Line Out L/L+R en R en de ingangen voorop de audio interface. Heb OBS Studio gedownload en geïnstalleerd. Nu werkt alles naar behoren. De fout zit 'm in mijn standaard cam programmaatje van Logitech. Hierbij kan je een filmpje snel opnemen, maar het geluid wat hij weergeeft is gewoon mono. Met dank aan al jullie bijdrages ben ik weer een heel stuk wijzer geworden. Het was even puzzelen, maar ik ben er gelukkig uit. Bedankt allemaal voor jullie geduld.

Met vriendelijke groet,
Frits.
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1198 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  15:22:24  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Als je nou bij audiobron de Scarlett selecteerd , kan je in bijvoorbeeld in Windows Moviemaker heel eenvoudig een filmpje maken.
Door de interface heb je dan een super geluid .

Gr,
Arno

Genos /MFC10 /Nord5D/Tannoy D8 Monitors
Ga naar bovenaan de pagina

Dutchloner
Starting Member

15 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  16:26:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Arno, dank je wel voor de tip. Maar het lastige is dat ik Windows 10 heb, waar het standaard niet meer inzit. Ook is Windows Movie Maker niet meer te downloaden. Tik ik Windows Movie Maker in mijn zoekbalk, dan vind ik veel alternatieve programma's. Maar heb nu OBS Studio gedownload en ben nu hiermee aan het stoeien. Ook het geluid is toppie. Het zal even duren eer ik het programma onder de knie heb, maar met een paar kleine aanpassingen aan de instellingen was ik klaar om te beginnen. Gewoon op "opname starten" klikken en de rest ging/gaat vanzelf. Er zit zelfs een mogelijkheid in om te streamen, maar laat ik daar maar niet aan beginnen. Zo'n kanjer ben ik nou ook weer niet op de toetsen :-P

Met vriendelijke groet,
Frits

Bewerkt door Dutchloner op 10/01/2018 16:27:16
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

377 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  16:56:41  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchloner

...
Maar heb nu OBS Studio gedownload en ben nu hiermee aan het stoeien. Ook het geluid is toppie. Het zal even duren eer ik het programma onder de knie heb, maar met een paar kleine aanpassingen aan de instellingen was ik klaar om te beginnen. Gewoon op "opname starten" klikken en de rest ging/gaat vanzelf. Er zit zelfs een mogelijkheid in om te streamen, maar laat ik daar maar niet aan beginnen. Zo'n kanjer ben ik nou ook weer niet op de toetsen :-P
...


top!

nog wel 1 klein dingetje om rekening mee te houden,
als je een webcam toevoegt kan het zo zijn dat hij ook de audio opneemt via de webcam (naast de audiokaart). Dit kanaal moet je dan uitzetten of verwijderen, zodat je niet het gerammel op de toetsen toevoegt aan de geweldige audio uit je genos instrument.

Wat streamen betreft, dat is niet echt moeilijk te doen, je kunt streamen via youtube, twitch, facebook, etc. Het enige wat je doet is dan je eigen streaming key even toe te voegen. Maar dat moet je inderdaad wel willen dan

OBS studio kan ook meerdere webcams tegelijk gebruiken, je kunt zelfs switchen in realtime tussen webcams, of bijvoorbeeld het beeld van je computer capturen in realtime. Superhandig als je bijvoorbeeld een computer programma in combinatie met de genos wilt uitleggen. Het is echt een bizar krachtig programma, ik gebruik het overal voor kwa opnames in mijn studio.
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1198 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  17:00:27  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Frits,
Ik heb ook W10 , en daar zit het gewoon in , even zoeken in "Bureau accessoires o.i.d.
en ook gebruik ik Movavi , eenvoudig in gebruik en betaalbaar .
( ik ben ook geen "Wiz-kid"":-) )

Arno

Genos /MFC10 /Nord5D/Tannoy D8 Monitors

Bewerkt door Soneg op 10/01/2018 17:03:46
Ga naar bovenaan de pagina

Dutchloner
Starting Member

15 berichten

Geplaatst - 10/01/2018 :  17:28:55  Toon profiel  Reageer met citaat
QuiRobinez, mijn instellingen stond al zó, dat ik geen last had van het microfoontje in mijn cam, dus dank voor de tip. En dat streamen gaat 'm echt niet worden bij mij, maar ik denk ik vertel het maar effe. Je weet maar nooit of er iemand is die het aandurft.

Arno, ik ken het echt niet vinden in mijn Windows, maar dat maakt niet uit. Ik ben nu al heel erg blij met wat ik vandaag allemaal bereikt heb. Mijn geluid is toppie en ik kan een filmpje schieten. Wat wil een mens nog meer? :-D
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000