Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Genos Forum
 Genos gerelateerde onderwerpen
 Genos hoofdtelefoon impedantie ?
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

Genos not yet 1956
New Member

34 berichten

Geplaatst - 14/01/2018 :  12:09:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Gdm,graag zou ik willen vernemen van een Genos gebruiker wat de hoofdtelefoon aansluiting impedantie is. Kan de impedantie gevoeligheid niet vinden in gebruiksaanwijzing.Omdat ik uit ervaring bij gebruik van ander type Yamaha keyboard met hoofdtelefoon aansluiting heb ervaren dat niet iedere hoofdtelefoon dezelfde impedantie heeft ( ben nu in bezit van 2 verschillende type Sennheiser) en dat dit effect heeft op de geluidsniveau instellingen.
Ben namelijk voornemens om een nieuwe (draadloze) hoofdtelefoon met noise cancelling aan te gaan schaffen. Het is dan wel belangrijk om de impedantie gevoeligheid vooraf te weten om de juiste hoofdtelefoon te kunnen schaffen. Eventuele types/merken welke men reeds gebruikt en waar men ervaring mee heeft zijn als tip welkom.

T-Rossie
Moderator

2537 berichten

Geplaatst - 14/01/2018 :  13:10:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb 2 hoofdtelefoons getest :
Sennheiser HD 565 = 150 Ohm
AKG K77 = 32 Ohm

Voldoende geluid met beide sets.

Vraag me wel af waarom je met 'noise cancelling' wilt kopen, dit is doorgaans alleen zinvol lawaaiige omgevingen zoals vliegtuigen, treinen en computerruimtes.
Het komt in ieder geval de geluidskwaliteit niet ten goede want er wordt met fase-draaiing gespeeld en daar kan ik slecht tegen.
Ga naar bovenaan de pagina

muzikant
Average Member

214 berichten

Geplaatst - 14/01/2018 :  17:58:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Bose voldoet mij uitstekend.
Ga naar bovenaan de pagina

ton Wouters
Junior Member

55 berichten

Geplaatst - 14/01/2018 :  18:53:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Sennheiser Hd 25 beste koop,wordt gebruikt door de meeste Pro muzikanten en geluidsverhuurbedrijven gebruikt.
Ga naar bovenaan de pagina

Genos not yet 1956
New Member

34 berichten

Geplaatst - 14/01/2018 :  21:18:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Aan T-Rossie, ik wil namelijk de hoofdtelefoon gebruiken in een woonkameromgeving tijdens het spelen en dan de evt geluiden van b.v. TV, of telefoongesprek, of buiten spelende kinderen op een schoolplein zoveel mogelijk verminderen.
Tevens denk ik dat bij de 2 voorbeelden die je geeft 150ohm of 32ohm er toch sprake zal zijn van verschil wat betreft het in te stellen volume van de hoofdtelefoon in/uitgang op het keyboard. Ik heb ervaren dat men bij sommige types hoofdtelefoon de volumeknop ver open moet zetten/draaien om optimaal volume niveau te verkrijgen.
Echter heb ik onvoldoende "technische" kennis om te weten of juist bij laag of hoog ohm de meeste gevoeligheid ontstaat.
Ga naar bovenaan de pagina

ton Wouters
Junior Member

55 berichten

Geplaatst - 15/01/2018 :  07:51:32  Toon profiel  Reageer met citaat
1956. De hd25 van Sennheiser gaat echt heel hard en zuiver,zonder dat je de volume knop helemaal moet open draaien. Kijk maar naar live concerten en mix mannen,dan zie je meestal de HD25. Ook de prijs kwaliteit verhouding is goed, rond de 150,- en de luxe versie 200,-.
Ga naar bovenaan de pagina

eddy vanzee
Senior Member

945 berichten

Geplaatst - 15/01/2018 :  10:18:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb een hoofdtelefoon met grote schelpen die
mij oren geheel omvatten (druk is op de schedel en niet op de oorschelpen);
is comfortabel, na verloop van tijd geen pijn aan mijn oorschelpen,
ook comfortabel : hoofdband die bovenop het hoofd rust > geen afzakking.
door goede omsluiting geen externe geluiden.
VrGr
eddy vanzee
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

386 berichten

Geplaatst - 15/01/2018 :  10:33:36  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Genos not yet 1956

Aan T-Rossie, ik wil namelijk de hoofdtelefoon gebruiken in een woonkameromgeving tijdens het spelen en dan de evt geluiden van b.v. TV, of telefoongesprek, of buiten spelende kinderen op een schoolplein zoveel mogelijk verminderen.

...


het belangrijkste punt van deze opmerking is dat je het omgeving geluid wilt reduceren, dat is veel belangrijker dan hoe hard een koptelefoon kan, te hard is namelijk onprettig om langdurig naar te luisteren en ook nog eens slecht voor je gehoor op lange termijn.

Dus in jouw geval is het goed om te weten dat er meerdere koptelefoon systemen zijn, waarvan de 2 belangrijkste zijn:
- Half open
- Volledig gesloten

Zelf gebruik ik de sennheiser hd650 wat een half open systeem is. dit betekent dat een half open koptelefoon geluid naar buiten toe laat maar ook veel geluid van buitenaf naar binnen, dit is met name prettig voor hele lange sessies met de koptelefoon op doordat er veel minder druk op het gehoor plaats vindt door de half open opzet.

Als je wel het buitengeluid wilt reduceren en geen overlast wil veroorzaken in de woonkamer kom je automatisch terecht op een gesloten systeem, dit wil zeggen dat het geluid van buiten flink verminderd wordt (niet volledig weg overigens) door het opzetten van de koptelefoon en je vooral je eigen geluid hoort. Het is aan te raden om hier een wat duurder model van te kopen om zo een goede ervaring te krijgen.

Het voorgestelde model van de sennheiser hd25 is een hele goede tip inderdaad, dit voldoet aan je eisen met een goede kwaliteit sound.

Is het geluid van buitenaf echt enorm (bijvoorbeeld naast een kinderspeelplaats), dan kun je kijken naar koptelefoons met noise reduction systeem, enorm duur, maar die nemen het geluid van buiten op en voegen deze in fase toe aan je eigen geluid waardoor je het geluid van buiten nauwelijks hoort.

Ga naar bovenaan de pagina

paulmuz
Average Member

197 berichten

Geplaatst - 15/01/2018 :  17:47:41  Toon profiel  Reageer met citaat
Even vermelden wat ik persoonlijk goed vind en eenvoudig zijn de oortjes van Sennheiser MX 375.
Groeten
Ga naar bovenaan de pagina

Wim ter Schiphorst
Average Member

146 berichten

Geplaatst - 15/01/2018 :  19:15:35  Toon profiel  Reageer met citaat
misschien is deze info interessant voordat je een hoofdtelefoon gaat aanschaffen.

Hoofdtelefoons informatie

Hoofdtelefoons kennen we als de grote schelpen of kleine oordopjes die zorgen voor de meer persoonlijke luisterervaring. Niet alleen muziekliefhebbers gebruiken ze, maar ook producers, DJs en muzikanten, live en in de studio.

Soorten hoofdtelefoons

Studio hoofdtelefoons gebruikt men vooral in de producing-wereld en ze worden vaak ingezet naast studio-monitorspeakers. Ze klinken erg neutraal, waardoor ze een eerlijk klankbeeld geven van je geluid. De DJ-hoofdtelefoon is voor de DJ die als aanvulling op zijn DJ-gear een stevige, goed isolerende koptelefoon zoekt met lage bassen en hoog volume. In home audio hoofdtelefoons vind je een selectie van modellen die geschikt zijn voor thuisgebruik of onderweg. Hier kun je zowel draadloze koptelefoons als extra stijlvolle design-hoofdtelefoons vinden.

In ear-monitors kun je gebruiken bij in ear-monitorsystemen dankzij de hoogkwalitatieve pasvorm, afsluiting en audiokwaliteit die bij intensief gebruik onmisbaar zijn. Home audio oordopjes & in-ear worden gebruikt voor multimedia-toepassingen zoals het luisteren van muziek via uw telefoon, iPod of andere portable speler. De broadcast-hoofdtelefoon, met zijn ingebouwde microfoon, zie je in radio- en tv-studio's, maar ook onder gamers, DJ's en bij internet-telefonie.

Noise cancelling-koptelefoons
Een type koptelefoon dat steeds populairder wordt, is de hoofdtelefoon met 'noise cancelling', ofwel actieve ruisonderdrukking. Dit soort modellen heeft niet alleen goed afsluitende oorschelpen, maar onderdrukt omgevingsgeluiden ook op een actieve manier. De elektronica die hiervoor aanwezig is in de koptelefoon, moet gevoed worden door n of meer batterijen, of door een ingebouwde oplaadbare accu. Meestal kun je zeker een dag lang gebruik maken van deze functie voor de batterij of accu leeg is. Als je wilt, kun je de functie ook uitzetten. 'Noise cancelling' wil overigens niet zeggen dat echt alle geluiden uit de omgeving volledig weg worden gehaald. Wel zul je merken dat het lawaai van buitenaf sterk omlaag gaat, en dan met name de meer constante ruis, bijvoorbeeld het motorgeluid van een vliegtuig. (Gebruik in het verkeer wordt uiteraard sterk afgeraden.) Op die manier kun je rustiger genieten van de muziek. Je kunt zelfs de muziek uitzetten en zulke koptelefoons gebruiken om minder last te hebben van je omgeving, bijvoorbeeld als je aan het werk bent.

Bewerkt door Wim ter Schiphorst op 15/01/2018 19:19:18
Ga naar bovenaan de pagina

maartenb
Moderator

846 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  11:05:46  Toon profiel  Reageer met citaat
Om ervoor te zorgen dat ik tijdens het spelen geen TV hoor, maar ook dat de TV kijkers niet mijn spel horen, gebruik ik een gesloten, over het oor, koptelefoon. De oorschelp is dus zo groot, dat hij op mijn schedel drukt en niet op mijn oor.

Ik heb een sterke voorkeur voor monitorkoptelefoons. Deze geven het geluid neutraal en zonder kleuringen weer. Zo kan ik er ook mee mixen.

De types die ik gebruik:

Mijn volgende hoofdtelefoon wordt een Yamaha HPH-MT8.


Maarten
Ga naar bovenaan de pagina

maartenb
Moderator

846 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  11:10:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik zou trouwens oppassen met een draadloze hoofdtelefoon, vanwege de mogelijke latency (vertraging). Voor muziek luisteren is dat geen enkel probleem, maar voor muziek spelen kan het heel vervelend zijn.

Bedrade hoofdtelefoons voor het bespelen van een keyboard hebben mijn sterke voorkeur.


Maarten
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

386 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  11:26:55  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maartenb

Om ervoor te zorgen dat ik tijdens het spelen geen TV hoor, maar ook dat de TV kijkers niet mijn spel horen, gebruik ik een gesloten, over het oor, koptelefoon. De oorschelp is dus zo groot, dat hij op mijn schedel drukt en niet op mijn oor.

Ik heb een sterke voorkeur voor monitorkoptelefoons. Deze geven het geluid neutraal en zonder kleuringen weer. Zo kan ik er ook mee mixen.

De types die ik gebruik:

Mijn volgende hoofdtelefoon wordt een Yamaha HPH-MT8.


MaartenDat zijn hele mooie hoofdtelefoons, maar als je het echt voor neutraal afmixen wil gebruiken en al zo veel geld uitgeeft heb je dan wel eens overwogen om nog 1 klein stapje hoger te gaan en dan voor de sennheiser hd650 te gaan? Dat is toch een model dat vaak gebruikt wordt in studios voor dat doeleinde.
Ga naar bovenaan de pagina

ton Wouters
Junior Member

55 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  13:24:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Inderdaad helemaal mee eens,de Hd650 is een top hoofdtelefoon. Een van de betere wat te koop is,daar hangt wel een prijskaartje aan. Maar ik zou toch eens de Sennheiser HD 25 proberen, de sound is erg goed en neutraal. En niet te vergeten de prijs. Als de prijs niet uit maakt, dan zou ik de HD 650 kopen.
Ga naar bovenaan de pagina

maartenb
Moderator

846 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  14:21:40  Toon profiel  Reageer met citaat
Bedankt voor de tip van de Sennheiser HD650! Altijd fijn om goede tips te krijgen.

Er hangt inderdaad een prijskaartje aan: hij is twee keer zo duur als de door mij genoemde hoofdtelefoons...

Hoe erg "lekt" het geluid? Hoort de hele woonkamer mijn geluid als ik aan het mixen ben?


Maarten
Ga naar bovenaan de pagina

QuiRobinez
Average Member

386 berichten

Geplaatst - 16/01/2018 :  14:55:37  Toon profiel  Bezoek de homepagina van QuiRobinez  Reageer met citaat
citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maartenb

...
Hoe erg "lekt" het geluid? Hoort de hele woonkamer mijn geluid als ik aan het mixen ben?


ja, dat horen ze wel, dit zijn half open hoofdtelefoons, dus je hoort zowel de omgeving als dat zij jouw horen.

Toch zijn er wel veel voordelen van deze werkwijze. Bijvoorbeeld:
- een hele dag met een half open hoofdtelefoon werken heeft geen gehoor vermoeidheid tot gevolg. (dat krijg je wel bij een gesloten systeem). Het voelt aan alsof je gewoon naar je gewone monitoren aan het luisteren bent.
- het geluid van een half open hoofdtelefoon is beter dan die van een gesloten systeem (waar met name lage frequenties door het gesloten karakter ongewenst versterkt worden, wat voor gewoon gebruik prima is, maar voor neutraal afmixen niet wenselijk is).
- de neutrale geluidsdefinitie laat het toe om gewoon af te mixen op de koptelefoon. Ik doe dit continu en bij het naluisteren op de verschillende monitoren in mijn studio hoef ik maar zelden de mix aan te passen.

Afmixen kan eigenlijk op maar weinig koptelefoons, ik ken er zelf drie die dit echt mogelijk maken; De Sennheiser HD650, de iets goedkopere AKG Pro K702 en als absolute (onbetaalbare) toppers de Sennheiser HD800 en HD800s

Maar als je het afmixen in beluisteren echt in een woonkamer met omgevingsgeluid gaat doen dan is een half open systeem niet echt fijn, dan zit je erg goed met een gesloten systeem. Voor gesloten systemen zou je ook eens kunnen kijken naar de Beyerdynamic DT 770 Pro.

Zeker gezien de prijsrange waarin je al naar het kijken bent loont het de moeite om eens wat vergelijkingen te doen of reviews op te zoeken. Er zit erg veel verschil tussen de daadwerkelijke oplossingen en in de hogere prijsrange waarin je nu al zit is het met name een voorkeur kwestie van welke koptelefoon voldoet.
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2017 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000