Oostendorp Keyboard Forum
Oostendorp Keyboard Forum
Startpagina | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Gebruikers | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

 Alle forums
 Oostendorp Yamaha Tyros Forum
 Tyros 5 gerelateerde onderwerpen
 USB Midi (No Device found)
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp
Pagina: van 2

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  09:30:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Goedendag,

Ik heb opnieuw weer een Tyros 5 in mijn leven geplaats.
Echter ben ik er aardig uit wat Midi betreft.

Ik heb een kabel gekocht voor een USB poort (de oude Midi kabel met game poort past niet meer op de huidige PC).
(OTraki USB MIDI Cable 10Ft In-Out MIDI to USB Cable)

Nu test ik met diversen Midi programma’s maar ze geven allemaal aan ‘No midi devices found’
In mijn windows Apparaatbeheer staat de USB midi er wel gewoon tussen.

Wat zie ik over het hoofd?
Ik hoor het graag.

Groet, Fred

T-Rossie
Moderator

3156 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  12:56:03  Toon profiel  Reageer met citaat
Je had helemaal die kabel niet hoeven kopen, een 'gewone' USB A-B is voldoende want de Tyros heeft een To Host aansluiting achterop.
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  13:27:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Daarmee had ik het ook al geprobeerd. Maar krijg dan ook dezelfde melding No input midi found
Zie : https://sprokkelhoff.nl/Tyros/Midi.jpg

Iemand nog een idee ?



Bewerkt door Fairware op 03/05/2023 13:29:33
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

3156 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  13:29:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Hij zou het moeten doen. Zie je ook 'Digital Workstation' staan als de Tyros5 is aangesloten met een USB kabel?

Bewerkt door T-Rossie op 03/05/2023 13:40:28
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  16:24:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Waar zou ik dit moeten zien ?
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

3156 berichten

Geplaatst - 03/05/2023 :  23:37:07  Toon profiel  Reageer met citaat
In een midiprogramma moet je een keuze maken welk midi-device je wenst te gebruiken..... daar popt die naam dan op. Eerst USB kabel aansluiten, dan Tyros inschakelen, na opstarten T5 zou je een 'beepje' moeten horen uit de PC speakers, midiprogramma opstarten en dan in de setup de keuze maken voor 'Digital Workstation'
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  10:04:57  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank je wel voor je reactie. Dat begrijp ik wel dat je een keuze moet maken, maar er is nu eenmaal geen keuze te maken. Er wordt namelijk geen enkele midi in device gevonden. En dat begrijp ik niet. Daar zit ook mijn propleem. Alles lijkt goed te werken, maar het is helaas niet zo.
Ga naar bovenaan de pagina

Soneg
Advanced Member

1574 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  11:53:01  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Soneg  Reageer met citaat
Yamaha Midi driver geďnstalleerd ?

https://europe.yamaha.com/en/products/musical_instruments/keyboards/arranger_workstations/tyros5/downloads.html



Genos /MFC10 /YC61/Tannoy Gold 5 Monitors
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  16:57:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Uiteraard is die geďnstalleerd. Ik kan vanaf de PC wel een signaal naar de Tyros sturen via de knop [Send All note ON]. Bedankt voor het meedenken.
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Senior Member

576 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  17:19:11  Toon profiel  Bezoek de homepagina van vlbrgt  Reageer met citaat
Probeer eens een andere USB poort op de PC indien nog niet gedaan.
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  19:01:03  Toon profiel  Reageer met citaat
Heb het inmiddels ook op een andere PC getest. Midi IN blijft daar ook even een probleem. Zal meer research moeten doen, zodat ik met de MidiSheetReader weer verder kan. Bedankt allemaal voor jullie reacties.
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

3156 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  19:20:40  Toon profiel  Reageer met citaat
Vreemd dat ie alleen maar klaagt over een MIDI-IN. Kun je wel een MIDI-file afspelen vanaf de PC naar Tyros? Probeer het 's met VanBasco Midi-player.... daar moet je een MIDI device kiezen via setup en daar moet 'digital workstation' beschikbaar zijn.
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Senior Member

576 berichten

Geplaatst - 04/05/2023 :  20:07:26  Toon profiel  Bezoek de homepagina van vlbrgt  Reageer met citaat
Reference Manual blz 140 : Midi van keyboard kan ALLEEN ontvangen worden via USB 1.
Sturen naar het keyboard kan via USB 1 en USB 2.
Zijn de settings van je USB driver correct ingesteld ?
Normaal zijn die bij installatie correct, maar misschien toch even nakijken.

De programma's die je gebruik, kan je daar de verwijzing naar Digital Workstation-1 en Digital Workstation-2 terugvinden ?
Indien de USB driver niet geinstalleerd is of niet werkt krijg je andere benamingen, maar die zullen niet werken.

Kan je het programma MusicSoft Downloader installeren en gebruiken ?

Om de settings van de USB driver na te kijken ga je naar :
Voor 64 bit driver C:/Progarm Files/Yamaha/USB-Midi Driver en dubbelklik op xgusbx64.cpl.
In het grafische scherm dat opent kan je de settings controleren.
Voor 32 bit driver : C:/Program Files (x86)/Yamaha/USB-Midi Driver en ik denk dat het dan xgusbx32.cpl zal noemen.

Mvg
Etienne

Bewerkt door vlbrgt op 04/05/2023 20:09:41
Ga naar bovenaan de pagina

Fairware
Junior Member

69 berichten

Geplaatst - 05/05/2023 :  11:31:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik denk dat het goed moet werken, maar allen die oude midi programma de Device gevonden kan vinden.
Als ik op die knop Send All Note On druk klinkt er een toon uit het keyboard.
Waarbij de groep [IN] het cijfer 1 knippert

Klik ik op Send All Note OFF, knippert in de groep OUT de cijfers 1 en 2 een keer. Kan ik dan spreken dat midi in en out dan goed werken ?
Zie : https://sprokkelhoff.nl/Tyros/xgusbx64.jpg

Groet, Fred
Ga naar bovenaan de pagina

vlbrgt
Senior Member

576 berichten

Geplaatst - 05/05/2023 :  12:09:44  Toon profiel  Bezoek de homepagina van vlbrgt  Reageer met citaat
Welke midi programma's gebruik je ?
Ga naar bovenaan de pagina

T-Rossie
Moderator

3156 berichten

Geplaatst - 05/05/2023 :  13:01:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Er staat dus wél 'Digital Workstation' als device

Op de MIDI pagina (RX en TX) van de Tyros kun je ook zien waar wat verzonden en ontvangen wordt.

Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: van 2 Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Oostendorp Keyboard Forum © 2005-2024 Oostendorp Muziek B.V. Ga naar begin van deze pagina
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000